Actualitate

Forțăreața Duhovnicească a Hîrbovățului îmbrăcată în haine de Sărbătoare

1951

Ziua de 14 octombrie pentru țara noastră este una plină de semnificație duhovnicească, deoarece în această zi calendarul creștin ne amintește cinstirea celei mai importante icoane făcătoare de minuni din țara noastră, a Maicii Domnului de la Hârbovăț și de sfinții preaslăviți pe pământul Moldovei.

Liturghia praznicală a fost săvârșită de Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din complexul mănăstirii. Alături de Chiriarh au liturghisit Președintele Departamentului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța), Starețul Mănăstirii Hârbovăț, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), și un sobor impunător de preoți și diaconi.

A urmat citirea acatistului de către Ierarh și slujitori, în fața Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț la finile căruia ctitorii sfintei mănăstiri au fost decorați cu medalii și diplome Arhierești.

Preasfinția Sa, după finisarea slujbei praznicale a săvîrșit Litia pentru cei adormiți la mormîntul vrednicului de pomenire Arhimandritul Veniamin (Grosu).

sursa http://episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
3394

Rugăciune către Maica Domnului, pe un manuscris din secolul al III-lea

Încă din primele zile ale religiei creştine a existat conştiinţa faptului că Maica Domnului este mijlocitoarea noastră în faţa Sfintei Treimi. Icoane ale Fecioarei Maria sunt menţionate în documentele şi scrierile creştine din primele patru secole, provenind atât din Răsărit, cât şi din Apus. Pe lângă icoanele Născătoarei de Dumnezeu au existat şi alte mărturii […]