Tabăra de iarnă pentru tinerii din ASCO la Mănăstirea Curchi

1471

În perioada 3-5 februarie 2017 la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”, Curchi, şi-a desfăşurat activitatea o tabăra de iarnă pentru tinerii din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi. Tabăra a fost organizată cu binecuvântarea PS Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret.

Specificul acestor tabere organizate la Mănăstirea Curchi este programul axat pe familiarizarea cu viaţa monahală, ceea ce include în primul rând participarea la slujbele mănăstirii.

Programul de slujbe a continuat în fiecare zi cu participarea în comun la mesele zilnice şi împărţirea pe grupe la ascultările mânăstireşti: pregătirea meselor, ajutor în gospodărie, la curăţenie, etc.

Membrii  ASCO s-au bucurat de o seară duhovncească cu genericul "Importanţa învăţăturilor părinţilor de la Optina pentru tineri", la care arhimandritul Iov (Cristea), a vorbit despre sfaturile acestor cuvioşi părinşi pentru tineri.

La finele taberii, tinerii s-au arătat a fi încântaţi atât de activităţile realizate în tabără, cât şi de modul lor de prezentare.

"Timpul petrecut la tabăra de la Curchi a fost pentru mine foarte folositor, mai ales că am așteptat cu nerăbdare aceste zile. Alături de ceilalţi tineri, am învățat multe lucruri, atât unii de la alţii, cât şi de la gazdele noastre.  Sfaturile şi îndemnurile părinților de la mănăstire au alinat și au mîngîiat sufletele noastre de tumultul și ritmul alert al orașului, întărindu-ne duhovnicește. Sperăm pe viitor să se mai organizeze astfel de tabere, să fie spre bucuria și mângîierea mai multor tineri care au nevoie de aceste întâlnirii, discuţii şi zile petrecute împreună" , a spus Natalia Borş.

“În tabăra de la mănăstirea Curchi mi-au plăcut discuţiile pe care le-am purtat cu Părintele Iov, stilul în care ne-a explicat, transmițându-ne mult optimism. Mi-au plăcut și slujbele de dimineață și de seara, m-am simțit foarte bine printre tinerii noştri. M-am bucurat să cunosc tineri apropiați de vârsta mea. Mănăstirea Curchi este una dintre cele mai frumoase mănăstiri unde suntem primiţi cu multă dragoste şi căldură”, a menţionat Lucia Antonovici.

Aducem sincere mulţumiri Episcopului Siluan (Şalaru), arhim. Iov (Cristea) şi întregii obşti a Mănăstirii "Naşterea Maicii Domnului", Curchi, pentru primirea călduroasă, pentru rugăciunile în comun şi aceste zile frumoase petrecute în acest loc binecuvântat de Dumnezeu.

Sectoarele Sinodale Mănăstiri şi Viaţă Monahală

şi Activitate Pastorală pentru Tineret 

 


Articole Asemănătoare
2420

Slujire arhierească de praznicul Nașterii Maicii Domnului, Hramul Sfintei Mănăstiri Curchi – Cetatea spirituală a Moldovei

În fiecare an, la data de 8/21 septembrie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului, cea dintâi sărbătoare mare de la începutul anului bisericesc, Mănăstirea Curchi îmbracă straie de sărbătoare. Astfel, și-n acest an, clerul și mulțime de credincioși din țară au participat la acest fericit și binecuvântat eveniment duhovnicesc pentru întreaga noastră Biserică […]

Articole postate de același autor
4401

Modul cel mai ușor ca să ne mântuim

Lucrurile sunt simple. Noi le complicăm. Pe cât putem, să facem ceea ce e complicat pentru diavol și ușor pentru om. Dragostea și smerenia sunt grele pentru diavol, dar ușoare pentru om. Chiar și unul bolnăvicios, ce nu poate face nevoință, îl poate lovi pe diavol cu smerenia. Într-un minut omul poate deveni înger sau […]


Foto