Studiu: Biserica, instituţia ce se bucură de cea mai mare încredere din partea tinerilor din Moldova

1192

Biserica, instituţiile de învăţământ şi autoritățile publice locale sunt structurile care se bucură de cea mai mare încredere din partea tinerilor cu vârste între 16 şi 20 de ani. În schimb, ei preferă să se informeze de la TV sau de pe reţele de socializare.

Asta arată datele unui studiu privind atitudinea tinerilor din Moldova faţă de procesul electoral, realizat de  iData.

Două treimi dintre cei chestionați au cea mai mare încredere în biserică, aproape 70 la sută.

65 de procente dintre intervievați au optat pentru instituţiile de învăţământ. Iar peste jumătate dintre tineri au încredere în autorităţile publice locale.

Cei care au participat la sondaj au fost întrebați ce presupune pentru ei democrația. Peste 53 la sută au ales libertatea cuvântului. Peste 35 la sută au spus că, cel mai important într-o democrație, este posibilitatea de a participa la alegeri libere. Tot atâția tineri au optat pentru respectarea drepturilor omului.

Circa două treimi dintre tinerii chestionați spun că vor merge la vot, dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri.

73 la sută sunt gata să aleagă o femeie. Pentru un candidat de altă etnie ar vota 33 la sută dintre tineri.

Pentru persoanele cu dizabilităţi și-ar exprima opțiunea electorală 26 la sută dintre cei chestionați. Un candidat homosexual ar fi votat de peste şase la sută dintre tineri.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 423 de tineri din 11 localităţi.

sursa publika.md


Articole postate de același autor
1163

Duminica a VI-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău

În Duminica a VI-a după Cincizecime, a Vindecării slăbănogului din Capernaum, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului” din mun. Chișinău. Alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni la Prestol: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și Chelar al […]


Foto