Slujire arhierească în Duminica a XII – a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala episcopală din Soroca

1501

În Duminica a XII – a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar Mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală din Soroca.

La Vohodul Mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii ortodoxe din Moldova, Protoiereul Anatolie Benzari, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Iarova, r. Soroca, a fost decorat cu dreptul de a purta mitră, iar Preotul Iurie Lupașcu a fost avansat la rangul de Protoiereu.

În cadrul Liturghiei, tânărul absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Maxim Teacă, a fost hirotonit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în treapta de diacon pe seama parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Fălești.

După săvârșirea serviciului divin, Preasfințitul Ioan, a adresat un cuvânt de învățătură enoriașilor prezenți la Sfânta Slujbă.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
3485

Aceasta este cel mai mare ajutor: rugăciunea

  Maică, cum putem ajuta oamenii aflaţi în prag de disperare, dacă aceştia nu prea cred în Dumnezeu? Da, dar Dumnezeu crede în ei, Dumnezeu e acolo. Rugăciunea noastră face mai mult decât sfatul nostru. De obicei, îi putem ajuta prin prezența noastră. Sunt suferințe în care nu putem scoate nici o vorbă, sunt oameni […]


Foto