Sfințirea bisericii „Sfânta Treime” din satul Hristici, raionul Soroca

456

Sâmbătă, 3 octombrie 2020, Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a sfințit biserica „Sfânta Treime” din satul Hristici, raionul Soroca.

Împreună cu Episcopul Ioan s-au rugat Protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, Secretar al Vicariatului Soroca, preotul Serghei Cucereavîi, paroh al bisericii, preoți și diaconi soroceni.

Pentru slujirea pilduitoare, părintele paroh Serghei Cucereavîi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți Dna Alla Pilipețcaia, deputat în Parlamentul RM, Dl Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca, reprezentanți ai administrației publice locale.

După slujbă, Preasfințitul Ioan a felicitat adunarea drept-măritoare și a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir, după care a fost oficiat un Tedeum de mulțumire.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
445

(†) Botezul Domnului – Dumnezeiasca Arătare, la Catedrala episcopală din orașul Soroca

Marți, 19 ianuarie 2021, la slăvita sărbătoare a Botezului Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, în prezența clerului și a credincioșilor soroceni. În cuvântul de învăţătură rostit în Catedrala episcopală, după citirea Pericopei Evanghelice, Preasfinţia Sa a explicat […]