Sfințirea bisericii „Sfânta Treime” din satul Hristici, raionul Soroca

358

Sâmbătă, 3 octombrie 2020, Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a sfințit biserica „Sfânta Treime” din satul Hristici, raionul Soroca.

Împreună cu Episcopul Ioan s-au rugat Protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, Secretar al Vicariatului Soroca, preotul Serghei Cucereavîi, paroh al bisericii, preoți și diaconi soroceni.

Pentru slujirea pilduitoare, părintele paroh Serghei Cucereavîi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți Dna Alla Pilipețcaia, deputat în Parlamentul RM, Dl Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca, reprezentanți ai administrației publice locale.

După slujbă, Preasfințitul Ioan a felicitat adunarea drept-măritoare și a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir, după care a fost oficiat un Tedeum de mulțumire.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
487

Slujbă Arhierească în cinstea Fericitei Maicii nostre Agafia de la Cușelăuca la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

În ziua pomenirii Fericitei Maicii noastre Agafia de la Cușelăuca, luni, 22 iunie 2020, Prea Sfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. Creștinii ortodocși din țara noastră o pomenesc astăzi pe Fericita Agafia, care a fost canonizată de Biserica Ortodoxă din Moldova la […]