Sfințirea bisericii „Sfânta Treime” din satul Hristici, raionul Soroca

573

Sâmbătă, 3 octombrie 2020, Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a sfințit biserica „Sfânta Treime” din satul Hristici, raionul Soroca.

Împreună cu Episcopul Ioan s-au rugat Protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, Secretar al Vicariatului Soroca, preotul Serghei Cucereavîi, paroh al bisericii, preoți și diaconi soroceni.

Pentru slujirea pilduitoare, părintele paroh Serghei Cucereavîi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți Dna Alla Pilipețcaia, deputat în Parlamentul RM, Dl Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca, reprezentanți ai administrației publice locale.

După slujbă, Preasfințitul Ioan a felicitat adunarea drept-măritoare și a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir, după care a fost oficiat un Tedeum de mulțumire.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
503

Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni

În Duminica a XXVII-a după Rusalii, pe 13 decembrie 2020, când se face și pomenirea Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și […]


Foto