Sfântul Apostol Andrei cinstit la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din or. Ungheni

1039

In ziua de marți, 13 decembrie 2016, cînd Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfîntul Apostol Andrei cel întîi chemat, Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni, și-a deschis larg porțile pentru toți cei care îl cinstesc pe acest mare sfînt atît de important pentru neamul nostru.
Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni soborul preoților și diaconilor slujitori ai catedralei în frunte cu Părintele Secretar al Episcopiei noastre, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, au oficiat Acatistul Sfîntului, Sfînta Liturghie și Te Deum de sînătate pentru toți omagiații zilei acesteia și pentru cei cu hramul caselor.

După citirea pericopei evanghelice, clericul catedralei, Protoiereul Ștefan RÎMBU, a rostit credincioșilor un cuvînt de învățătură din viața Sfîntului Apostol Andrei.

La final Părintele Vadim a adresat cuvinte de felicitare din partea Ierarhului tuturor omagiaților zilei de astăzi în special clericului catedralei Protoiereul Adrian LUPU, care astăzi împlinește frumoasa vîrstă de 32 ani. La fel a fost felicitat și ipodiaconul Andrei.

sursa http://episcopia-ungheni.md/


Articole postate de același autor
967

Duminica lăsatului sec de brânză (a izgonirii lui Adam din Rai), la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

Toţi cei care doriţi să purcedeţi la nevoinţa postului şi rugăciunii, toţi cei care doriţi să adunaţi roade îmbelşugate din pocăinţa voastră ascultaţi cuvântul lui Dumnezeu, ascultaţi porunca lui Dumnezeu – şi lăsaţi, iertaţi aproapelui greşelile pe care le-a făcut faţă de voi! (Sfântul Ignatie Briancianinov) În Duminica lăsatului sec de brânză (a izgonirii lui […]