Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, la Catedrala mitropolitană din Chișinău

856

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

În cuvântul de învăţătură rostit credincioşilor prezenţi, Ierarhul a explicat pericopa evanghelică, pilda Fiului de Împărat, precizând învățăturile principale care se pot desprinde din aceasta.

După Liturghie, Episcopul vicar dimpreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedem de mulțumire, invocând în rugăciune Harul și Mila Împăratului Ceresc.

La final, PS Ioan a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, care în această zi a liturghisit la Mănăstirea Pripiceni-Curchi.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
540

Adunarea Preoților din protopopiatului Anenii Noi

Joi, 15 decembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în parohia Todirești din r. Anenii Noi, a avut loc adunarea ordinară a slujitorilor din Protopopiatul Anenii Noi. Pentru început adunarea a debutat cu săvârșirea unei rugăciune comune a preoților, cu cereri speciale pentru pacea în întreaga lume dar și în […]