“Cea mai mare greșeală a mea este că mi-am perceput soția ca pe o datorie a sorții”

3696

„Nu sunt un expert în relații de cuplu, dar experiența pe care am acumulat-o în perioada divorțului, m-a făcut să mă gândesc la ce aș putea face, pentru a primi o a doua șansă. Am pierdut femeia alături de care am trăit aproape 16 ani și nu vreau ca și voi să repetați greșelile mele”, spune Gerald Rogers.

Bărbatul, motivational speaker din Utah, și-a încheiat relația cu fosta lui soție după o căsnicie de 16 ani și a lăsat în scris câteva sfaturi pentru cei care sunt însurați. 

1. Nu înceta nicicând să o curtezi și să faci cunoștință cu ea ca prima oară. Cea mai mare greșeală a mea este că mi-am perceput soția ca pe o datorie a sorții. Atunci când îi ceri mâna unei femei, îi juri că vei lupta mereu pentru inima ei, că o vei apăra. Odată cu trecerea anilor, însă, aceste promisiuni se uită. Soția ta e cea mai importantă și sfântă bogăție pe care o ai. Ai ales-o singur pentru tine, nu uita de asta niciodată. Nu ezita să întreții focul pasiunii.

2. Apără-ți inima, la fel cum ai grijă de inima ei. Apără-ți inima de alte femei cu minuțiozitate. Nu te lăsa schimbat de nimicuri. Nimeni nu trebuie să pretindă la inima ta în afară de soție.

3. Îndrăgostește-te din nou și din nou. Te schimbi în permanență și nu mai ești cel care ai fost atunci când te-ai căsătorit. Schimbările apar în fiecare zi, de aceea trebuie să vă alegeți de fiecare dată. Luptă pentru iubirea soției tale cu același interes în fiecare zi.

4. Caută în soția ta ceea ce are mai bun. Focusează-ți atenția spre ceea ce iubești și nu spre ceea ce nu-ți place. Iubirea crește doar în astfel de situații.

5. Nu încerca să o schimbi, nu e treaba ta. Sarcina ta este să o iubești. Dacă îi adaptezi carcaterul după al tău, o distrugi încet. Dacă o iubești așa cum este, o vei iubi și mai mult.

6. Asumă-ți toată responsabilitatea emoțiilor asupra ta. Fericirea ta personală nu este treaba soției. Ea nu te poate face fericit dacă tu însuți nu vrei asta. Ești responsabil ca membrii familiei tale să fie fericiți. Dacă vei alege să fii fericit, oamenii dragi vor face la fel.

7. Nu o învinui pentru supărările tale. Supărarea este alegerea ta personală, soția nu este obligată să-ți trateze frustrările din copilărie și să te recupereze psihologic. Dacă simți nevoia, ia o pauză în care să înțelegi ce se întâmplă cu tine. Stabilizează-ți starea emoțională și atunci vei observa că relațiile din familie se îmbunătățesc.

8. Permite-i soției tale pur și simplu să trăiască. Atunci când nu este dispusă, nu încerca imediat să o liniștești. Buna ei dispoziție nu e treaba ta. Explică-i doar că supărările sunt fenomene normale. Femeile percep lucrurile prin emoții excesive. Trebuie doar să știe că ești sprijinul ei în momente triste și fericite.

9. Nu te judeca prea aspru și zâmbește mai des. Fă-o și pe ea să râdă. Râsul face viața mai ușoară.

10. Pătrunde în sufletul ei în fiecare zi. Fă o listă cu lucruri care o fac mulțumită de viață și fă o prioritate din aceasta. Fă-o să se simtă regină în fiecare zi.

11. Fii prezent. Participă mereu în viața ei. Dacă îți arată ceva, ascultă. Fă orice, dar ascult-o atunci când are nevoie să-ți spună ceva. Poartă-te cu ea de parcă ar fi cel mai de preț client.

12. Acceptă-i sexualitatea și nu o folosi ca pe o metodă de a scăpa de stres. Este doar o modalitate de a-i pătrude în suflet. Dizolvă-te în gingășia ei. Trebuie să știe că poate avea încredere totală în tine atât în viață, cât și în așternut.

13. Nu fi idiot, dar nu te teme s-o faci pe idiotul. Vei da greș, la fel ca și ea. Ai bărbația de a recunoaște, pentru a nu permite o greșeală și mai mare. Nu ești obligat să fii ideal, dar trebuie să pari prostuț 7/7 zile, 24/24 de ore.

14. Oferă-i spațiu personal și timp liber. Las-o să se întâlnească cu prietenele și să aibă un hobby. Fiecare femeie își încarcă regulat rezervorul de energie. Ai grijă singur de copii și las-o să se odihnească și să se distreze.

15. Împărtășește cu ea temerile și emoțiile tale și recunoaște-ți greșelile. Cere-ți scuze.

16. Fii sincer în fața ei. Dacă vrei ca între voi să existe încredere, fii gata să împărtășești totul cu soția ta. Vei da dovadă de multă bărbăție dacă vei face asta. Doar după ce vei fi sincer până la urmă, între voi va apărea iubirea adevărată. În lume, poți purta orice mască. Acasă, trebuie să vii fără măști.

17. Nu încetați niciodată să creșteți împreună. Și relațiile de cuplu se pot atrofia. Dacă nu veți lucra asupra relației, aceasta va „rugini”. Găsiți scopuri și vise comune, faceți un plan și participați la realizarea lui.

18. Nu-ți fă griji în privința banilor. Banii sun doar niște resurse. Banii nu te vor ajuta niciodată, dacă te temi să-i folosești. Ai încredere în parteneră și nu ascunde banii de ochii ei.

19. Uită. Iartă rapid și nu-ți aminti de vechile supărări. Orientează-te doar pe viitor.

20. Alege mereu doar iubirea. Acesta e principiul vieții care schimbă orice. Iubirea rezistă mereu.

Sursa: a1.ro


Articole Asemănătoare
8346

Dacă Dumnezeu nu doreşte unirea a doi tineri, căsătoria nu are loc

Dacă Dumnezeu nu doreşte unirea a doi tineri, căsătoria nu are loc: ori moare vreunul dintre logodnici, ori se des­part, ori rămân necăsătoriţi şi astfel nu se mai ajunge la taina căsătoriei. Dacă se ajunge însă la căsătorie, înseamnă că aceasta este acceptată de Dumnezeu: fie că unirea este bineplăcută Lui, fie că este doar […]

Articole postate de același autor
2221

Liceul ”L. Damian” din or. Râșcani și-a sărbătorit hramul

Liceul ”Liviu Damian” din or. Râșcani și-a deschis larg ușile pentru mulțimea de oaspeți veniți să-l cinstească pe ocrotitorul ceresc. Oaspete de onoare a fost chiar Mitropolitul Vladimir, care a fost întâmpinat la intrarea în liceu de către un grup de liceeni în frunte cu doamna director Stela Scripliuc. Elevii claselor gimnaziale au pregătit un […]