Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în ziua de cinstire a Icoanelor Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Poceaev şi „Bucuria tuturor celor necăjiţi”

1124

Miercuri, 5 august 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, după săvârşirea slujbei acatistului în cinstea icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăţ, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Săvârşirea acestei slujbe arhiereşti a fost prilejuită de cinstirea icoanelor maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Poceaev şi „Bucuria tuturor celor necăjiţi”. Or, Preasfianţia Sa are o evlavie mare faţă de Icoanele Maicii Domnului. De aceea le cinsteşte prin slujbe deosebite şi citirea acatistelor, le aduce spre închinarea şi folosul duhovnicesc al oamenilor, iar mai presus ca toate înalţă o frumoasă şi monumentală Catedrală Episcopală în cinstea Icoanei Maicii Domnului Făcătoarei de Minuni de la Hîrbovăţ, unica în ţara noastră.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce îngrijesc de bolnavi. Totodată au fost aduse lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul PETRU a ținut un cuvânt de învăţătură.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, condus de Dna Jozefina VIZITIU-GAJIM.

La sfârşit, Ierarhul a felicitat-o pe Preoteasa Andriana VASILICĂ, cu ocazia împlinirii a 35 de ani, pe care i-a sărbătorit recent.

Sursa: episcopia-ungheni.md

 


Articole postate de același autor
1626

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului medical din partea PS Siluan al Orheiului

Stimați lucrători medicali, dragi farmaciști, Cu prilejul celebrării Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului am deosebita onoare de a Vă adresa cele mai alese și nobile gânduri, dorindu-Vă deplină sănătate trupească și sufletească, înzestrați fiind de Bunul Dumnezeu cu multă înțelepciune pentru a putea veghea și în continuare cu aceeași dăruire și desăvârșire […]