Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în ziua de cinstire a Icoanelor Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Poceaev şi „Bucuria tuturor celor necăjiţi”

197

Miercuri, 5 august 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, după săvârşirea slujbei acatistului în cinstea icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăţ, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Săvârşirea acestei slujbe arhiereşti a fost prilejuită de cinstirea icoanelor maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Poceaev şi „Bucuria tuturor celor necăjiţi”. Or, Preasfianţia Sa are o evlavie mare faţă de Icoanele Maicii Domnului. De aceea le cinsteşte prin slujbe deosebite şi citirea acatistelor, le aduce spre închinarea şi folosul duhovnicesc al oamenilor, iar mai presus ca toate înalţă o frumoasă şi monumentală Catedrală Episcopală în cinstea Icoanei Maicii Domnului Făcătoarei de Minuni de la Hîrbovăţ, unica în ţara noastră.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce îngrijesc de bolnavi. Totodată au fost aduse lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul PETRU a ținut un cuvânt de învăţătură.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, condus de Dna Jozefina VIZITIU-GAJIM.

La sfârşit, Ierarhul a felicitat-o pe Preoteasa Andriana VASILICĂ, cu ocazia împlinirii a 35 de ani, pe care i-a sărbătorit recent.

Sursa: episcopia-ungheni.md

 


Articole postate de același autor
508

De ce trebuie să-L mărturisim pe Hristos?

Hristos ne cere mărturisirea nu pentru că ar avea nevoie de ea, ca un gest de satis­facție personală care ar proba fidelitatea noastră față de El. De altfel, mărturisirea lui Hristos nici nu se cere, ci ea vine, sau ar trebui să vină, de la sine din partea oricărui credincios. Dacă iubești cu adevărat pe […]