Seminarul metodologic raional la Religie în protopopiatul Ştefan-Vodă

1813

În dimineaţa zilei de 20 octombrie, la Şcoala Duminicală „Cuv. Parascheva” din or. Ştefan-Vodă, s-a desfăşurat Seminarul metodologic raional la Religie.

Zeci de slujitori şi profesori la disciplina opţională Religie au discutat despre obiectivele noului an de studii.

Evenimentul a demarat cu mesajul Prot. Anatolie Răilean, protopop de circumscripţie, menţionând necesitatea acestor întruniri metodice, prin care se cunosc şi care apropie pe cei implicaţi în predarea disciplinei Religie.

Au urmat mesaje de salut din partea DÎ Ştefan-Vodă, a reprezentanţilor Direcţiei mitropolitane şi a oaspeţilor evenimentului.

Seminarul a fost organizat şi moderat de către preotul Ioan şi preoteasa Olga Apostol din parohia „Naşterea Maicii Domnului” din oraş.

Dl Veaceslav Iordăchescu, inspector eparhial la această disciplină, s-a referit la scrisoarea metodică şi la dificultăţile implementării acestei discipline la nivel raional.

Copiii claselor primare şi învăţăceii Şcolii profesionale Ştefan-Vodă au venit cu un amplu program artistic-duhovnicesc, accentuând necesitatea credinţei şi a dascălului pentru fiecare suflare omenească.

În discursul său, prot. Octavian Moşin, dr. conf.univ. la USM, s-a referit la axiologia educaţiei creştine şi la necesitatea intensificării parteneriatului între Şcoală şi Biserică.

Au urmat discuţii şi analize, precum şi înştiinţări privind formarea continuă a profesorilor de Religie.


Articole Asemănătoare
3278

Adevărata preocupare creştină

Poezia este o formă de rugăciune pentru oricine înțelege că relația lui cu cei din anturajul său și cu Dumnezeu este una de iubire și de adevărată credință. Poezia de inspirație biblică constituie o sursă valoroasă de conștientizare a valorilor creștine, contribuind la educația religioasă și spirituală a tuturor acelora care îl au în suflet pe Dumnezeu. Lecturarea unor asemenea poezii permite cititorilor să […]

Articole postate de același autor
6009

Cum să le explic unor prietene ce rea este desfrânarea?

Nu, nu… Sfinții Părinți zic: „Despre anumite păcate să vorbești cu frică și cutremurare, să nu cazi și tu!“. Nu explica nimic, că o să înceapă să-ți explice ele ce plăcută este desfrânarea și, vorba lui Caragiale, „fantaxia-i gata!“… Desfrânarea aduce plăcere, nimeni nu ar face-o dacă n-ar aduce o plăcere. E o plăcere de […]