Sfânta Liturghie și Prohodul robului lui Dumnezeu Vadim Mișin, la mănăstirea „Învierea Domnului” din Capitală

1453

Joi, 20 octombrie, Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Prohodul robului lui Dumnezeu Vadim Mișin, la mănăstirea „Învierea Domnului” din mun. Chișinău.

General-maior de poliție și om politic din Republica Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 1998 până în 2014 și președinte al partidului «Renaștere», robul lui Dumnezeu Vadim a fost ctitorul principal al bisericii „Învierea Domnului”, contribuind decisiv la înălțarea acestui sfânt lăcaș, care acum face parte din Complexul-monahal „Învierea Domnului” din incinta cimitirului „Sf. Lazăr” al Capitalei.

La slujbă, alături de Episcopul vicar și preoți s-au rugat pentru odihna cu drepții a răposatului, soția, copiii, rudele, apropiații, prietenii și toți cei care l-au cunoscut, iubit și apreciat.

După slujbă, Preasfințitul Ioan a rostit un necrolog în care a îndemnat rudele și prietenii răposatului să se roage neîncetat pentru odihna în binecuvântatele locașuri cerești a sufletului său și să păstreze vie amintirea tuturor faptelor pilduitoare creștinești pe care le-a lăsat în urma sa nou-adormitul robul lui Dumnezeu Vadim.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
966

Duminica a III-a după Cincizecime. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

De va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat (Matei 6, 22) În Duminica a III-a după Cincizecime, zi ce a coincis cu prăznuirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldove a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Alături de […]


Foto