Sfânta Liturghie și Prohodul robului lui Dumnezeu Vadim Mișin, la mănăstirea „Învierea Domnului” din Capitală

1684

Joi, 20 octombrie, Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Prohodul robului lui Dumnezeu Vadim Mișin, la mănăstirea „Învierea Domnului” din mun. Chișinău.

General-maior de poliție și om politic din Republica Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 1998 până în 2014 și președinte al partidului «Renaștere», robul lui Dumnezeu Vadim a fost ctitorul principal al bisericii „Învierea Domnului”, contribuind decisiv la înălțarea acestui sfânt lăcaș, care acum face parte din Complexul-monahal „Învierea Domnului” din incinta cimitirului „Sf. Lazăr” al Capitalei.

La slujbă, alături de Episcopul vicar și preoți s-au rugat pentru odihna cu drepții a răposatului, soția, copiii, rudele, apropiații, prietenii și toți cei care l-au cunoscut, iubit și apreciat.

După slujbă, Preasfințitul Ioan a rostit un necrolog în care a îndemnat rudele și prietenii răposatului să se roage neîncetat pentru odihna în binecuvântatele locașuri cerești a sufletului său și să păstreze vie amintirea tuturor faptelor pilduitoare creștinești pe care le-a lăsat în urma sa nou-adormitul robul lui Dumnezeu Vadim.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
2222

Studiu: Islamul va deveni a doua religie din SUA până în 2040

Până în 2040, musulmanii vor deveni al doilea grup religios, ca mărime, din Statele Unite, arată un studiu recent al Centrului de Cercetare Pew. Islamul va devansa, până în 2040, iudaismul, a doua cea mai răspândită religie din Statele Unite, indică studiul. În următoarele decenii, populația musulmană din SUA se va dubla, de la 3,45 de […]