Secretarul Bisericii Ortodoxe din Moldova a avut o întrevedere cu Excelența Sa, domnul Samuel Brownback, Ambasadorul american pentru libertate religioasă

360

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei și al Sinodului BOM a avut o întrevedere cu Excelența Sa, domnul Samuel Brownback, Ambasadorul pentru libertate religioasă din Departamentul de Stat al SUA.

În cadrul discuțiilor ce au avut loc în incinta Catedralei Mitropolitane din Chișinău, domnul Samuel Brownback a precizat faptul că se află în Republica Moldova din partea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, cu dorința de a dezvolta relațiile cu lumea ortodoxă.

Excelența Sa a precizat faptul că a vizitat deja Sfântul Munte Athos, Grecia şi Bulgaria, România, iar acum este bucuros să viziteze și Republica Moldova. Mai mult, a spus domnia sa, intenția sa ca ambasador pentru libertate religioasă este de a extinde colaborarea cu Bisericile Ortodoxe din America și din lumea întreagă.

La rândul său, părintele Vadim a apreciat această deschidere care poate duce la o mai bună cunoaștere a realităţilor din lumea ortodoxă, o lume fidelă valorilor sale tradiționale, însă, în același timp deschisă spre societatea contemporană. Totodată, Secretarul Mitropoliei a subliniat importanța continuării consultărilor și eforturilor de consolidare a cooperării bilaterale, inclusiv în ceea ce privește promovarea exercitării libertăților religioase.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
954

Începutul anului bisericesc în s.Chetriș

Miercuri, 14 septembrie 2016, clopotele bisericii „Sf.Ier.Nicolae” din satul Chetriș, raionul Fălești, au chemat creștinii la sfânta rugăciune, pentu a marca începutul indictionului și pomenirea sfântului Simeon Stâlpnicul. La invitația părintelui – paroh Igor, la Liturghie au fost participat câțiva preoți, iar răspunsurile la strană au fost date de corul Axion. La ecteniile obișnuite au […]