Actualitate

„Se închină, mamă, se închină”

84

Hristos în iesle, a fost Împărat şi Cerşetor. Pentru cine S-a întrupat Cuvântul, pentru îngeri? Pentru noi, oamenii! Ce mai aşteptăm? Ţi se cere o trăire simplă de tot şi o relaţie cu ceilalţi. Pe contul tău.

Când eram mic, la ţară, am văzut o oaie care a dat din picior şi s-a culcat. Nu am priceput, dar am văzut o altă oaie care a făcut la fel. Şi i-am spus mamei:

- „Mămică, de ce a dat cu copita?”

- „Se închină, mamă, se închină”, mi-a zis mama.

Atâta mi-a trebuit. Vasăzică oaia se închină şi eu să nu mă închin?

Un exemplu simplu, o interpretare directă; nu poate să fie altă interpretare. Oaia am văzut-o cu ochii mei, dând cu copita ei, iar eu ca om apropii trei degete care o reprezintă pe Sfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Vasăzică, sunt înzestrat.

Din Arhimandrit Arsenie Papacioc, Despre armonia căsniciei, Editura Elena, Constanța, 2013, p. 48


Articole Asemănătoare
3

Păziţi-vă de tot cuvântul care răneşte…

Fi-ţi cu multă luare-aminte! Nu lăsaţi nici un gând negativ să pătrundă în inima voastră. Nu nesocotiţi gândurile negative pe care, în însingurarea voastră, le puteţi avea faţă de celălalt. Păziţi-vă de tot cuvântul care răneşte. Aceasta are o foarte mare însemnătate. Aduceţi-vă aminte şi de aceste cuvinte ale lui Hristos: „Nu faceţi altora ceea […]

Articole postate de același autor
5468

Ce înseamnă cuvintele „Ţie, Doamne”?

La sfârşitul fiecărei ectenii, preotul cheamă poporul să se dea în chip deplin Domnului Hristos, zicând: „Pe noi înşine, şi unii pe alţii, şi toată viaţa noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm!” La care poporul răspunde: „Ţie, Doamne!” Acestea sunt nişte cuvinte foarte importante, şi pot fi aplicate în multe împrejurări din viaţa omenească. […]