Sărbătoarea Tăierii împrejur a Domnului și a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare consemnată la Soroca

595

La data de 14 ianuarie, când Biserica prăznuiește Tăierea împrejur a Domnului, pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și începutul noului an calendaristic (stil vechi), PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a slujit împreună cu clericii Catedralei episcopale și enoriașii prezenți la Sfânta Liturghie în biserica centrală a orașului Soroca, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

În cuvântul de învățătură rostit, Episcopul Ioan a vorbit despre semnificațiile Tăierii împrejur cea după trup a Domnului Iisus Hristos.

De asemenea, Preasfinția Sa a prezentat aspectele de căpătâi ale vieții și activității marelui ierarh capadocian, Sfântul Vasile cel Mare, care a rămas și este un model de viețuire și lucrare duhovnicească pentru întreaga creștinătate.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Sorocii a oficiat slujba Te Deum-ului de Anul Nou și a transmis urarea de „La mulți ani” tuturor credincioșilor. De asemenea, respectând tradiția, PS Ioan, împreună cu preoții slujitori au semănat credincioșii.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
378

Sfânta Liturghie, din duminica a III-a după Pogorârea Duhului Sfânt, de la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 3 iulie, 2022, în duminica a III-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni. În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace […]


Foto