Sărbătoarea Nașterii Domnului celebrată la Catedrala episcopală din orașul Soroca

726

În dimineața zilei de 7 ianuarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La slăvitul praznic al Nașterii Pruncului Mântuitor, Catedrala episcopală din Soroca s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea creștinilor soroceni veniți să împărtășească bucuria evenimentului ce a marcat întreaga umanitate.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul Ioan a citit în fața credincioșilor prezenți Pastorala Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove.

La sfârșitul Liturghiei, cete de colindători au vestit prin colindul străbun despre venirea în lume a Pruncului Hristos, iar copilașii prezenți au primit din partea Ierarhului cadouri și iconițe ale Nașterii Domnului.

În încheierea slujbei arhiereul Sorocii a îndemnat credincioșii prezenți să îşi umple sufletele de lumina şi bucuria ce izvorăsc din Naşterea Pruncului Iisus în ieslea din Betleem, Care a venit în lume pentru mântuirea neamului omenesc, deoarece sărbătoarea Nașterii Domnului este un îndemn la iubire, pace și viață autentică.

Sursa: ioanmosnegutu.info 


Articole postate de același autor
1777

Viața Sfintei Irina Hrisovalantou, cea care a primit mere din Rai

Sfânta Irina Hrisovalantou, care a primit mere din Rai, este prăznuită pe 28 iulie/10 august. Sfânta Irina s-a născut în secolul al IX-lea și a făcut parte dintr-o familie bogată din Capadocia. După moartea soțului ei, Teofil, împărăteasa Teodora a condus Imperiul Bizantin ca regentă pentru tânărul ei fiu, Mihail. Sfânta Teodora (prăznuită pe 11/24 […]