În noaptea Slăvitei Sărbători a Naşterii Domnului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

521

În noaptea de 7 ianuarie 2022, de Slăvita Sărbătoare a Naşterii Domnului, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi”  din Mun. Ungheni.

La miezul nopții, Înaltpreasfinţia Sa, a fost întâmpinat de clerici, numeroși credincioși și copii, adunați pentru a aduce rugăciuni de slavă, laudă și mulțumire Mântuitorului Hristos, care „S-a născut pentru a noastră mântuire”.

Prezenți la slujba praznicală, au fost credincioși din Mun. Ungheni, dar și alți oaspeți distinși din țară.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice, care relatează evenimentul istoric al Nașterii Mântuitorului Hristos, din Fecioara Maria, în peștera din Betleem, prot. Ștefan Rîmbu, clericul Catedralei Episcopale, a dat citire Cuvântului Pastoral de la Naşterea Domnului, a Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, iar Prot. Nicolai Boian, a dat citire Cuvântului Pastoral la Nașterea Domnului, a Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Moldovei.

Răspunsurile liturgice și frumoase colinde, au fost interpretate armonios de Corul Catedralei Episcopale și Corul de copii, condus de Preoteasa Liliana Rotari.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a rostit un frumos cuvânt de felicitare, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți, dorindu-le ca: „Mărețul Praznic al Nașterii Domnului să le aducă multă sănătate sufletească și trupească, har, bucurie, pace, liniște, belșug și sfinte împliniri”.

Nașterea Domnului este o sărbătoare a familiei creștine, dar prin excelență a copiilor. Or, Înaltpreasfinția Sa, nu uită nicicând de acest moment. De aceea, așa cum a făcut-o în fiecare an, Ierarhul, după ce a ascultat colindele copiilor prezenți, a oferind cadouri cu dulciuri și alte daruri generoase, oferite de Dnl Ioan Crudu, prin A.O. „Round Table Moldova”.

Sursa: episcopia-ungheni.md

 


Articole postate de același autor
860

În Duminica Vameșului și a Fariseului, Preasfințitul Petru, a oficiat Sfânta Liturghie la miezul nopții

Pe 21 februarie 2021, în Duminica vameșului și-a fariseului, la miezul nopții, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Schitul Icoana Maicii Domnului „Potoleşte întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuţeni, mun. Ungheni. Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către stareța mănăstirii, Egumena Arsenia (Bordeniuc), dimpreună cu obștea monahală, dar și de credincioșii […]