Șapte reguli pentru o ceartă corectă şi cinstită

4508

A soosit acum timpul să-ţi spun „cele şapte reguli valabile pentru o ceartă corectă şi cinstită”, pe care ţi le-am promis.

Aceasta reprezintă o convenţie nescrisă, de suflet, între mine şi soția mea, pe care ţi-o încredinţăm cu nădejdea că se va dovedi la fel de folositoare pe cât ne-a fost şi nouă, în ultimii 25 de ani.

1. Înainte să răbufnească o ceartă, asiguraţi-vă amândoi că momentul este cel mai potrivit.

2. Nu uitaţi că fiecare ceartă are ca scop final înţelegerea mai profundă a celuilalt.

3. Controlați-vă adesea armele, pentru a vă asigura că nu sunt periculoase.

4. Străduiţi-vă să coborâţi, nu să ridicaţi tonul vocii voastre.

5. Nu vă certaţi niciodată în public şi nu faceţi cunoscute celorlalţi problemele voastre personale.

6. Să fim pregătiţi pentru reconciliere, atunci când unul va spune „stop”.

7. Când mergeţi la culcare, lăsaţi deoparte tema conflictului, până când veţi cădea de acord că este nevoie să o dezbateți mai pe larg.

Pentru doi oameni care se iubesc şi care nu încetează să se preocupe cu iubirea lor, căsnicia este un drum nesfârşit de frumuseţe.

Din Charlie W. Shedd, Scrisori Caterinei, Editura Bizantină, București, p. 53


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
5703

Alungarea gândurilor rele

Pe lângă dispreţuirea şi respingerea gândurilor, este necesară alungarea lor, care nu se poate face decât prin rugăciune. Sfântul Grigorie Sinaitul a scris un capitol întreg, intitulat „Despre alungarea gândurilor”, în care citim: „Nici un începător nu poate alunga vreodată vreun gând, dacă nu-l alungă Dumnezeu. Căci numai cei puternici pot război şi alunga gândurile; […]

Articole postate de același autor
970

În comuna Coșnița, raionul Dubăsari s-a desfășurat ediția a XV-a a festivalului ortodox ”Aho, aho, răsună Nistru!”

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la 20 decembrie 2019 în comuna Coșnița raionul Dubăsari s-a desfășurat ediția a XV-a a festivalului ortodox ”Aho, aho, răsună Nistru!”, dedicat sărbătorilor de iarnă și frumoaselor tradiții nistrene legate de acestea. An de an, ansambluri folclorice și coruri bisericești de copii și adulți, […]