Rugăciuni pentru Domnii Moldovei în Cetatea de Scaun a Sucevei

922

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, împreună cu Muzeul Național al Bucovinei, organizează în fiecare an „Pomenirea Domnilor Moldovei”, în cadrul hramului Sucevei.

Anul acesta, slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, care a pomenit numele a 75 de domnitori ai Moldovei.

„Ar fi prea puțin dacă pomenirea aceasta, care se face an de an, la hramul Sucevei, să fie doar o repetiție de nume și un punct de bifat în programul zilelor Sucevei. Suntem ispitiți nu de puține ori să rămânem la un festivism, frumos, dar fără urmări”, a atras atenția Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Ce și-ar dori, așadar, acești voievozi?”, a întrebat ierarhul.

„Să ne fie smeriți inspiratori. Fiecăruia acolo unde își împlinește vocația, rostul. Să găsim la ei, privind în urmă, ceea ce poate nu găsim îndeajuns privind în jur. Să facem, în timpuri noi, și mai bune decât ale lor, ceea ce ei, cu asupră de măsură, au făcut la vremea rânduită pentru ei, de multe ori mai plină de provocări decât acum”.

La eveniment au participat reprezentanți ai oficialităților locale, între care Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, alături de membrii unor delegații din Chișinău, Republica Moldova, notează Arhiepiscopia Sucevei.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
949

Pomenirea Arhiepiscopului Pimen, la 1 an de la trecerea la Domnul

Slujba Parastasului la împlinirea unui an de la trecerea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, a fost săvârșită de un sobor de arhierei, condus de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La sfârșitul slujbei, a avut loc lansarea albumului comemorativ „In memoriam – Un an de la strămutarea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului […]


Foto