Rugăciuni pentru Domnii Moldovei în Cetatea de Scaun a Sucevei

455

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, împreună cu Muzeul Național al Bucovinei, organizează în fiecare an „Pomenirea Domnilor Moldovei”, în cadrul hramului Sucevei.

Anul acesta, slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, care a pomenit numele a 75 de domnitori ai Moldovei.

„Ar fi prea puțin dacă pomenirea aceasta, care se face an de an, la hramul Sucevei, să fie doar o repetiție de nume și un punct de bifat în programul zilelor Sucevei. Suntem ispitiți nu de puține ori să rămânem la un festivism, frumos, dar fără urmări”, a atras atenția Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Ce și-ar dori, așadar, acești voievozi?”, a întrebat ierarhul.

„Să ne fie smeriți inspiratori. Fiecăruia acolo unde își împlinește vocația, rostul. Să găsim la ei, privind în urmă, ceea ce poate nu găsim îndeajuns privind în jur. Să facem, în timpuri noi, și mai bune decât ale lor, ceea ce ei, cu asupră de măsură, au făcut la vremea rânduită pentru ei, de multe ori mai plină de provocări decât acum”.

La eveniment au participat reprezentanți ai oficialităților locale, între care Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, alături de membrii unor delegații din Chișinău, Republica Moldova, notează Arhiepiscopia Sucevei.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1264

Sfaturi pentru tineri de la Sfântul Paisie Aghioritul

Este bine ca omul să se căsătorească la o vârstă tânără. Este corectă zicala care spune: „Sau căsătoreşte-te de mic, sau călugăreşte-te de mic”. Când omul înaintează în vârstă, le trece pe toate prin raţiune, şi-i este foarte greu să ia hotărârea să se căsătorească. Omul trebuie s-o privească pe logodnica sa ca pe o […]


Foto