Rugăciunea simplă e cea mai primită de Dumnezeu

5475

Cât de primită este rugăciunea simplă, pe care omul o spune potrivit necazului lui sau care nu este scrisă în cărțile de rugăciuni?

Sfântul Macarie Egipteanul ne spune cât e de primită. E cea mai primită. Sfântul Macarie spune: „nu înmulți cuvintele, Dumnezeu știe cele de care ai nevoie înainte ca tu să le spui”.

Rugăciunea ta să fie: „Doamne, iartă-mă! Doamne, ajută-mă! Mulțumesc, Doamne! Slavă Ție, Doamne!” Ăsta e Macarie Egipteanul și cu așa o rugăciune ne putem mântui, dacă este adâncă. Dumnezeu știe toate. El a zis: „să nu înmulțim cuvintele ca păgânii, care cred că în multa lor vorbărie, vor fi auziți”.

Astea până azi rămân, rămân și nouă. „Milă voiesc și nu jertfă”. N-are nevoie Dumnezeu de jertfă de cuvinte multe. Milă să avem, inimă bună și gândul smerit.

Din Ieromonah Savatie Baștovoi, Puterea duhovnicească a deznădejdii, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, p. 36


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
4460

Bogăţia în sine nu este ceva rău, după cum nici sărăcia nu este o virtute

Una dintre cele mai de seamă pricini ale rugăciunii împrăștiate este marea noastră legătură cu lucrurile pământești. Domnul Iisus Hristos a spus: „Unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta” (Matei 6, 21). Dacă este în Cer comoara noastră, la Dumnezeu, noi ne vom gândi în timpul rugăciunii la Cer. Dacă însă comoara […]

Articole postate de același autor
5902

Trei motive pentru care nu se îndeplinește rugăciunea

Mare bucurie să socotiţi, fraţii mei, când daţi de felurite ispite, ştiind că încercarea credinţei voastre naşte răbdarea. Îndeosebi din trei motive Preabunul Dumnezeu nu împlineşte dorinţele noastre şi îngăduie să fim încercaţi în viaţă. În primul rând, pentru a ne da seama de neputinţa noastră, pentru a ne lepăda de legăturile plăcerii de sine […]