PS Ioan, episcopul Sorocii a liturghisit în parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Rublenița Nouă, r. Soroca

1167

În duminica a XIV-a după Cincizecime, Preasfințitul IOAN, episcopul Sorocii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a liturghisit în parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Rublenița Nouă, raionul Soroca.

În dimineața zilei, episcopul IOAN, fiind secondat de către prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului, a fost întâmpinat de parohieni și de către părintele paroh, prot. Vasile STRUȚA.

După ce episcopul a sfințit interiorul bisericii, a urmat dumnezeeiasca Liturghie, în timpul căreia protoiereul Vasile STRUȚA a fost decorat cu dreptul de a purta mitra.

După încheierea slujbei și înconjurului bisericii, arhipăstorul s-a adresat către cei prezenți cu un mesaj de felicitare.

La evenimentul sacru a participat și Dl Ghenadie MUNTEAN, președinte al raionului Soroca, care a venit cu frumoase gânduri de felicitare în ziua târnosirii noului locaș de închinare.

La acest semnificativ praznic au mai împărtășit bucuria primarii comunelor Rublenița și Șolcani, dar și creștinii, care au așteptat această binecuvântată duminică de toamnă.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
648

Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini de la Sfântul Mormânt din Ierusalim ar putea fi anulată din cauza Coronavirusului

Conform agenției de presă rusești RIA Novosti, marți, 10 martie, poliția israeliană urma să aibă o discuție legată de organizarea ceremoniei de pogorâre a Sfintei Lumini de la Sfântul Mormânt, la care participă zeci de mii de pelerini creștini din diferite colțuri ale lumii, însă întâlnirea a fost amânată din cauza riscurilor legate de răspândirea […]