Mulțumesc, Doamne, pentru tot!

1067

A fost odată o pasăre care trăia în deșert, foarte bolnavă, fără pene, fără nimic cu care să se hrănească, fără picătură de apa cu care să-și potolească setea, fără un loc în care să se poată adăposti de arșiță; blestemându-și viața zi și noapte.

Într-o zi un înger traversează acel pustiu și pasărea îl oprește și îl întreabă:

- Unde te duci?

- Merg la o întâlnire cu Dumnezeu, îi răspunde.

Atunci, pasărea îl roagă să-l întrebe pe Dumnezeu când se va termina suferința ei.

- Sigur că da, îl voi întreba, o asigură Îngerul!

Apoi își ia rămas-bun.

La întâlnirea cu Dumnezeu, Îngerul îi transmite mesajul păsării.

Îi povestește despre starea jalnică în care se află și întreabă când se va termina acea cruntă suferință pentru acea plăpîndă ființă.

- Pentru cât îi mai rămâne din viață, pasărea nu va avea fericire, zice Dumnezeu...

- Când pasărea va auzi aceasta se va descuraja de tot. Poți sugera, totuși, o soluție pentru asta, întreabă Îngerul?

Dumnezeu îi răspunde:

- Spune-i să repete, ca pe o sacră rugăciune, iar și iar și iar, până cuvintele învață să iasă singure: "Mulțumesc Doamne, pentru tot!"

Îngerul se întoarce la pasăre și îi transmite mesajul lui Dumnezeu.

O săptămână mai târziu, Îngerul coboară din nou pe același drum, întâlnește iarăși pasărea și o vede foarte fericită.

Corpul îi era acoperit cu pene, în apropiere apăruse un mic lac și o plantă crescuse pe mal, iar pasărea cânta și dansa veselă din cale-afară.

Îngerul era uimit de ce vedea. Își amintea ce i-a zis Dumnezeu - că pentru ce i-a mai rămas din viață, nu va exista fericire pentru pasăre.

Și plin de curiozotate, merge în vizită la Dumnezeu.

Îngerul întreabă, Dumnezeu răspunde:

- Da, nu există fericire pentru pasăre.

Totul s-a schimbat când în fața oricarei situații, pasărea mulțumea. Orice i se întâmpla, repeta "Mulțumesc Doamne, pentru tot!", o "rugăciune" sacră în care mintea ei a învățat să creadă. Și dacă așa a crezut, așa a primit.

Când cădea pe nisipul fierbine, spunea "Mulțumesc Doamne, pentru tot!" Când nu putea să zboare, repeta, "Mulțumesc Doamne, pentru tot!"

Oricare era situația prin care trecea, pasărea continua să repete "Mulțumesc Doamne, pentru tot!", iar aceasta a făcut ca mintea ei sa creadă, să aiba speranță și recunoștință și astfel, a schimbat ce i-a mai rămas din viață...

Un simplu cuvânt, un simplu gând, care ne învață să avem încredere și să fim recunoscători, are puterea să dizolve orice situație "nefericită" pe care o cărăm după noi de-o viață!

 

(Un text de Juliette Moon)


Articolul Precedent
Articolul Următor
Articole postate de același autor
638

În Duminica după Botezul Domnului, Episcopul Ioan al Sorocii a liturghisit la Catedrala episcopală din Soroca

În Duminica după Botezul Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, din oraşul Soroca. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat înțelesurile Pericopei Evanghelice de la Matei în care se vorbește despre Începutul propovăduirii Domnului. Ierarhul […]