Protoiereul mitrofor Mihail Smerea a împlinit 70 ani

517

Cu ocazia aniversării a 70 de ani din ziua nașterii, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a adresat un mesaj de felicitare, Protoiereului mitrofor Mihail Smerea, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Chișinău, în care se menționează:

Preacucernice Părinte Mihail,

În zi de sărbătoare, Vă aducem sincere și cordiale felicitări cu prilejul aniversării jubileului de 70 de ani parcurși în această viață pământească, însoțite de urări de bine, urându-Vă să aveți parte și de acum înainte de ani sănătoși, toți închinați muncii pe ogorul Domnului și îndrumării credincioșilor spre căpătarea vieții veșnice.

Cu multă osteneală şi zel misionar ați desfășurat o bogată activitate pastoral-liturgică şi social-misionară, slujind „cu timp şi fără timp” Biserica lui Hristos, în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire. Astfel, am reușit să ne convingem de smerenia şi dragostea pe care o aveţi pentru Sfânta noastră Biserică Ortodoxă.

În anul 1989, având binecuvântarea noastră ați redeschis Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Chişinău, care fusese devastată de regimul totalitar. Tot, Preacucernicia Voastră ați fost cel care a depus eforturi întru deschiderea unui paraclis în preajma Spitalului Clinic Republican cu hramul în cinstea „Sf. Apostol şi Evanghelist Luca”.

Fie ca și mai departe să Vă caracterizeze aceiași chibzuință, înțelepciune, onestitate și dragoste de cele sfinte, iar exemplul dat de Preacucernicia Voastră, să fie demn de urmat atât de confrații slujitori, precum și de numeroșii fii și fiice duhovnicești.

Rugându-ne Mântuitorului să Vă ocrotească şi să Vă întărească, Vă urăm un sincer La Mulţi și binecuvântați ani!

 

Cu gânduri alese și arhierești binecuvântări,

† VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI A ÎNTREGII MOLDOVE

 

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
748

Sfânta Liturghie duminicală la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În Duminica a IV-a după Cincizecime (a Vindecării slugii sutaşului), Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în curtea Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. Evanghelia Duminicii a IV-a după Cincizecime ne relatează cum Mântuitorul Iisus Hristos a vindecat în Capernaum pe servitorul unui sutaș sau centurion […]


Foto