Protoiereul Ioan Plămădeală – slujitorul plin de vlagă și de dârzenie duhovnicească

1004

Dragul nostru părinte Ioan Plămădeală, paroh al Catedralei ”Schimbarea la Față a Mântuitorului” din centrul capitalei, a ajuns la trei decenii de slujire sacerdotală.

L-am cunoscut mai bine la jubileul de 50 de ani de viață, în anul 2003, când i-a adunat pe cei dragi la o rugăciune comună. Atunci m-am întâlnit cu cei mai cunoscuți slujitori din republică, care depănau amintiri încă din perioada de restriște a Bisericii.

În acești 30 de ani de preoție familia Plămădeală a trecut prin multe: a crescut și educat doi copii biologici, pe care i-a dat la cale; apoi încă doi băieți înfiați și ei deja aranjați în viață; a reamenajat și împodobit catedrala la care slujește; a construit din temelie biserica ”Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din șoseaua Balcani; este implicat activ în viața administrativă a Bisericii, deținând diverse funcții în cadrul Direcției Mitropolitane.

Ultima vreme îl descoperim pe părintele Ioan și în calitate de profund cugetător, editând câteva volume legate de locul și rostul Ortodoxiei în lumea de astăzi.

Îi dorim atât părintelui, cât și tuturor celor care îl înconjoară și îl susțin, ani buni, liniștiți și plini de dăruire.

Cu deosebit respect,
Pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
1118

Campania „Ajută un copil să meargă la școală!”: Donează un ghiozdan cu rechizite școlare unui copil din familiile nevoiașe!

Devino eroul unui elev și ajută-l să meargă la școală! În perioada 15 iulie – 31 august 2020, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, are loc Campania pentru sprijinirea copiilor defavorizați „Ajută un copil să meargă la școală!”, în cadrul căreia se vor aduna ghiozdane cu rechizite școlare pentru copiii proveniți […]


Foto