Protoiereul Ioan Plămădeală – slujitorul plin de vlagă și de dârzenie duhovnicească

525

Dragul nostru părinte Ioan Plămădeală, paroh al Catedralei ”Schimbarea la Față a Mântuitorului” din centrul capitalei, a ajuns la trei decenii de slujire sacerdotală.

L-am cunoscut mai bine la jubileul de 50 de ani de viață, în anul 2003, când i-a adunat pe cei dragi la o rugăciune comună. Atunci m-am întâlnit cu cei mai cunoscuți slujitori din republică, care depănau amintiri încă din perioada de restriște a Bisericii.

În acești 30 de ani de preoție familia Plămădeală a trecut prin multe: a crescut și educat doi copii biologici, pe care i-a dat la cale; apoi încă doi băieți înfiați și ei deja aranjați în viață; a reamenajat și împodobit catedrala la care slujește; a construit din temelie biserica ”Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din șoseaua Balcani; este implicat activ în viața administrativă a Bisericii, deținând diverse funcții în cadrul Direcției Mitropolitane.

Ultima vreme îl descoperim pe părintele Ioan și în calitate de profund cugetător, editând câteva volume legate de locul și rostul Ortodoxiei în lumea de astăzi.

Îi dorim atât părintelui, cât și tuturor celor care îl înconjoară și îl susțin, ani buni, liniștiți și plini de dăruire.

Cu deosebit respect,
Pr. Octavian Moșin


Articole postate de același autor
663

Campania ”Față către față” la Centrul ”Casa Gavroche”

Duminică, 20 decembrie, în cea de-a doua zi a Campaniei ”Față către față” s-a ajuns la Centrul de reabilitare socială a copiilor ”Casa Gavroche” din capitală. Instituția a fost asigurată cu produse alimentare, iar copiii mângâiați cu dulciuri. Este de menționat faptul că parohia ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM de zece ani colaborează cu această […]