Promoția a II-a a Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău – Întâlnire după 20 de ani

2105

Luni, 29 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Promoția a II-a a Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova (1992-1996) s-a reunit după 20 de ani de la absolvirea cursurilor.

Întâlnirea a avut loc la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din or. Vadul lui Vodă, unde a fost săvârşită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, căruia i-au coliturghisit secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Rectorul ATOM din acea perioadă, Arhim. Hrisostom (Panas), parohul bisericii din Vadul lui Vodă, Prot. mitr. Igor Mamaliga, precum și mai mulți preoţi profesori și absolvenţi ai acestei promoții.

După serviciul divin a urmat cuvenita slujbă de Tedeum şi Parastasul pentru profesorii trecuţi la Domnul.

Reîntâlnirea foştilor studenți teologi, unii veniţi din alte eparhii sau chiar de peste hotare, a avut loc la iniţiativa părintelui paroh al bisericii din Vadul lui Vodă, Prot. mitr. Igor Mamaliga, care ne-a oferit mai multe detalii:

„În această deosebită zi, spre bucuria tuturor, în mijlocul nostru a fost prezent Înaltpreasfinția Sa, Mitropolitul Vladimir, care a subliniat rolul avut de noile generaţii de slujitori de la 1992 încoace, în viaţa Bisericii,  în primii ani ai „ieşirii la lumină”. Chemaţi la slujire sacerdotală în condiţii deloc ușoare pentru Biserică, aceştia au dus lumina şi bucuria Evangheliei în inimile celor încredinţaţi spre păstorire prin sate şi oraşe.

Este un moment de bilanț și un moment de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru ceea ce am împlinit fiecare în parte. Ne aducem aminte de profesorii și formatorii noștri, care ne-au sădit în inimi învățătura cea bună și toate cele necesare unui preot misionar”, ne-a relatat absolventul acestei promoții, Prot. mitr. Igor Mamaliga.

Momentul de rugăciune a fost urmat de ora festivă, în care fiecare absolvent a prezentat crâmpeie din propriul parcurs personal şi vocaţional, dând mărturie despre bucuriile şi încercările, împlinirile şi dificultăţile vieţii de slujire în Biserică, o viaţă fundamentată pe jertfă şi rugăciune.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1822

Te-Deum pentru absolvenții din Sîngerei

  „Trimite-le Doamne în inimi, în minte și în grai, duhul înțelepciunii, al științei, al evlaviei și al fricii Tale”. Marți, 31 mai 2016, în toate înstituțiile preuniversitare din țara noastră s-a încheiat anul de studii. Pentru prima dată în acest an absolvenții claselor a 12-a, a Liceului Teoretic ,,Olimp” din orașul Sîngerezi, imediat după […]

Articole postate de același autor
3181

Să nu vă chinuie problema alegerii între căsătorie şi celibat

Eram un grup de vreo şase-şapte prieteni – pe atunci, toţi necăsătoriţi – şi şedeam, într-o seară, sub un molid, ascultându-l pe Părintele: – Să nu vă chinuie problema alegerii între căsătorie şi celibat. Uneori fiind zile când simţiţi dorinţe sufleteşti şi trupeşti pentru căsătorie, iar alteori aceste dorinţe scad în intensitate fiindcă simţiţi dorinţe […]