Programul sărbătorii Sfintei Parascheva, la Iași (7-16 octombrie)

1475

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva va începe la Iași sâmbătă, 8 octombrie, când, de la ora 6:00 racla cu sfintele moaște va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană și depusă în baldachinul special amenajat, unde va rămâne timp de o săptămână, până sâmbătă, pe 15 octombrie.

La sărbătoarea Sfintei Parascheva, vor fi aduse în Iași și moaștele Sfântului Paisie de la Neamț. Sfântul Paisie (Velicicovschi) de la Neamţ este omagiat anul acesta în toată Patriarhia Română, întrucât se împlinesc 300 de ani de la nașterea sa. Anul 2022 a fost proclamat drept Anul comemorativ al Sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama şi Paisie de la Neamţ.


Articole postate de același autor
821

Iași: 20.000 de persoane au participat la procesiunea cu moaștele Sfinților Parascheva și Paisie

Aproximativ 20.000 de persoane au participat duminică seara, 9 octombrie 2022, la procesiunea cu moaștele Sfinților Cuvioși Parascheva și Paisie, pe străzile municipiului Iași. „Ne bucurăm pentru cei mulți, ne bucurăm pentru cei puțini, întru nădejdea că au inima îndreptată spre Dumnezeu și găsesc în sfinții lui reazem și putere pentru a depăși obstacolele care […]