Prima zi a Seminarului Metodologic Republican ,,Școala și Biserica: parteneriat pentru educație’’, ediția a VI-a, organizat în Episcopia de Ungheni și Nisporeni

1486

L.T. ,,Ion Creangă’’ din Ungheni, a găzduit Seminarul Metodologic Republican ,,Școala și Biserica: parteneriat pentru educație’’. Pe 27-28 aprilie se desfășoară ediția a VI-a a acestei întâlniri ,,Ora de religie – cunoaştere şi devenire spirituală’’, în cadrul căreia s-au adunat metodiști din protopopiate, profesori de religie, preoți, specialiști de la Direcția Educație și toți cei implicați în procesul de predare a disciplinei opționale: Religia.

Activitatea s-a organizat prin implicarea nemijlocită a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, a Directorului LT „Ion Creangă”, Dna Zinaida VRABIE și a șefului Direcție Educaţie Ungheni, Dna Iulia PANCU,. Conștientizând necesitatea colaborării dintre biserică și școală, la seminar a luat parte Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. Preasfințitul a insistat pe necesitatea valorificării potențialului tinerei generații, care prin entuziasmul, sensibilitatea lor și potențialul de muncă constituie bucuria și lauda unei societăți.

Oaspeți de seamă au onorat instituția cu prezența: Dna Angela LEVINȚA, șeful cabinetului metodoc, sectorul sinodal Învățământ religios și studii teologice și mai mulți șefi ai direcțiilor Educație din mai multe raioane.

Ziua de astăzi a început cu binecuvîntarea Seminarului de către Ierarhul locului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, urmat de discursurile directorului instituției sus numite, Dna Zinaida VRABIE, Șefa Direcție Educaţie Ungheni, Dna Iulia PANCU și Specificul educaţiei religioase în raionul Ungheni, Dn Corneliu PREPELIȚĂ, specialist responsabil de predarea religiei în cadrul DE Ungheni.

Au urmat orele publice în trei instituții din raionul Ungheni după care Analiza lecției, Vizitarea expoziției „Mâinile mamei” și prînzul.

După prînz a urmat Activitate extracurriculară Suflet și Credință. Autori: Ş. Pântea, prot. A. Ursoi, Inaugurarea cabinetului de religie și sfințirea Muzeului din cadrul liceului, Concurs raional de desen „Învierea Ta, Hristoase Mântuitorule” și cazarea participanților.

sursa http://episcopia-ungheni.md


Articole Asemănătoare
2790

Mesaj de felicitare PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, cu ocazia aniversării a 50 de ani din ziua nașterii

Preasfinția Voastră! Vă felicităm cordial cu ocazia aniversării a 50 de ani din ziua nașterii și Vă adresăm sincere urări de sănătate şi bucurii duhovnicești, dimpreună cu doriri de ajutor sfânt de la Dumnezeu în activitatea pastorală care v-a fost încredinţată. Mulți ani la rând munciți cu sârguință în via lui Hristos, dovedind grijă părintească pentru […]

Articole postate de același autor
619

Sărbătoarea „Intrării Maicii Domnului în Biserică”, marcată prin slujire arhierească la Catedrala mitropolitană din Chișinău

Biserica Ortodoxă celebrează astăzi sărbătoarea Intrării sau Aducerii Maicii Domnului la Templul din Ierusalim, la vârsta de 3 ani, pentru a fi dăruită Domnului și rămânerea ei în Sfânta Sfintelor până la vârsta de 15 ani, numită în popor şi Vovidenia sau Ovidenia, care înseamnă „ceea ce se face văzută”, închinarea Ei Domnului sau începutul […]


Foto