Prima zi a Seminarului Metodologic Republican ,,Școala și Biserica: parteneriat pentru educație’’, ediția a VI-a, organizat în Episcopia de Ungheni și Nisporeni

1743

L.T. ,,Ion Creangă’’ din Ungheni, a găzduit Seminarul Metodologic Republican ,,Școala și Biserica: parteneriat pentru educație’’. Pe 27-28 aprilie se desfășoară ediția a VI-a a acestei întâlniri ,,Ora de religie – cunoaştere şi devenire spirituală’’, în cadrul căreia s-au adunat metodiști din protopopiate, profesori de religie, preoți, specialiști de la Direcția Educație și toți cei implicați în procesul de predare a disciplinei opționale: Religia.

Activitatea s-a organizat prin implicarea nemijlocită a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, a Directorului LT „Ion Creangă”, Dna Zinaida VRABIE și a șefului Direcție Educaţie Ungheni, Dna Iulia PANCU,. Conștientizând necesitatea colaborării dintre biserică și școală, la seminar a luat parte Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. Preasfințitul a insistat pe necesitatea valorificării potențialului tinerei generații, care prin entuziasmul, sensibilitatea lor și potențialul de muncă constituie bucuria și lauda unei societăți.

Oaspeți de seamă au onorat instituția cu prezența: Dna Angela LEVINȚA, șeful cabinetului metodoc, sectorul sinodal Învățământ religios și studii teologice și mai mulți șefi ai direcțiilor Educație din mai multe raioane.

Ziua de astăzi a început cu binecuvîntarea Seminarului de către Ierarhul locului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, urmat de discursurile directorului instituției sus numite, Dna Zinaida VRABIE, Șefa Direcție Educaţie Ungheni, Dna Iulia PANCU și Specificul educaţiei religioase în raionul Ungheni, Dn Corneliu PREPELIȚĂ, specialist responsabil de predarea religiei în cadrul DE Ungheni.

Au urmat orele publice în trei instituții din raionul Ungheni după care Analiza lecției, Vizitarea expoziției „Mâinile mamei” și prînzul.

După prînz a urmat Activitate extracurriculară Suflet și Credință. Autori: Ş. Pântea, prot. A. Ursoi, Inaugurarea cabinetului de religie și sfințirea Muzeului din cadrul liceului, Concurs raional de desen „Învierea Ta, Hristoase Mântuitorule” și cazarea participanților.

sursa http://episcopia-ungheni.md


Articole Asemănătoare
1826

Praznicul Naşterii Domnului sărbătorit la Catedrala Episcopală ,,Sf. Alexandru Nevski” din Ungheni

În această noapte binecuvîntată de Dumnezeu cînd întreaga făptură prăznuieşte Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, întîmpinat de clericii catedralei episcopale, îmreună cu numeroşi copii şi mulţime de credincioşi, a săvîrşit Sfînta şi Dumnezeeasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din or. Ungheni.    Sfînta şi Dumnezeeasca Liturghie a fost […]

Articole postate de același autor
1809

Episcopul Ignatie al Hușilor: Doamne, dă-ne curaj, ca să ne temem așa de tare de moarte, încât să ne îndrăgostim iremediabil de Viața cea fără de moarte!

”Flashuri în vremea coronavirusului” este titlul unui comentariu semnat de episcopul Ignatie al Hușilor, unul dintre cei mai tineri ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române și care a devenit, în scurt timp, extrem de apreciat în rândul credincioșilor. El le transmite un mesaj despre „adevărata fizionomie a progresiștilor stahanoviști în munca de discreditare irațională a Bisericii”. […]