Charlie Hebdo, caricatură scandaloasă după cutremurul din Italia

2637

Revista de satiră Charlie Hebdo a publicat o serie de caricaturi care au scandalizat toată lumea, după cutremurul devastator din Italia. Franța s-a delimitat de caricaturi.  

”Cutremur în stil italian: penne cu sos de roșii, penne gratinate și lasagna" scrie pe una dintre caricaturile publicate de jurnaliștii francezi. Oamenii din poze fie sunt plini de sânge, fie sunt ”lasagna”, adică prinse între zidurile clădirilor ce s-au prăbușit.

Jurnaliștii nu s-au oprit la o primă caricatură. Au urma glume: ”300 de morți în urma cutremurului din Italia. Nu știm încă dacă seismul ar fi strigat Allah Akbar «înainte să tremure»”. 

Ambasada Franței la Roma a precizat că ”desenul publicat de Charlie Hebdo nu reprezintă deloc poziția Franței”. 

Caricaturiștii de la Charlie Hebdo au avut și o replică la valul de critici și, vrând să se scuze, au transmis: ”Italieni... nu Charlie Hebdo v-a construit casele, ci mafia”. 

sursa dcnews.ro/

_91011856_c5d12c37_fed7_4640_a150_b74b98162a62_06961200


Articole postate de același autor
3593

O altfel de poveste de dragoste

S-au căsătorit când erau foarte tineri. La numai cinci luni după cununie, ea a căzut la pat. Avea 20 de ani şi şi-a pierdut capacitatea de mişcare (a corpului, în întregime), precum şi capacitatea de procreere. Soţul ei, Du Yuanfa, i-a spus: „Nu-ţi face griji. Voi avea eu grijă de tine, pentru totdeauna”. Se întâmpla […]


Foto