Preţuim aproapele doar când pleacă

1436

Astă noapte a plecat la Domnul bunelul de pe mamă, Vasile. Împlinise 85 de ani. Toată viaţa a muncit în calitate de fierar. Om voinic, aşa era numit de toată lumea. Mereu mă întreba: „Când vii dragul tătucăi să îmi dai o mână de ajutor?”.

De fiecare dată îi promiteam că la vară, la toamnă… Credeam că este în puteri şi va fi veşnic. Acum câteva luni boala l-a ţintuit la pat şi o vreme a fost inconştient. Când l-am vizitat ultima dată stătea cuminte, nu mai reacţiona şi-şi aştepta ceasul. M-am apropiat de el şi i-am spus: „Tătucă, sunt eu Octuşa! Iartă-mă!”. Spre mirarea tuturor celor prezenţi mi-a răspuns: „Domnul să te ierte!” şi cu degetele s-a însemnat cu semnul crucii pe piept.

Sper că m-a iertat pentru toate promise şi neînfăptuite, pentru faptul că prea puţin am fost alături de el, pentru că n-am preţuit buneii aşa cum se cuvine… Mă conving de această tristă realitate, că preţuim aproapele doar când pleacă!

Preot Octavian Moşin


Articole postate de același autor
1007

În Duminica Sfintelor Femei Mironosițe și a Drepților Iosif și Nicodim, Preasfințitul Nicodim a liturghisit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Duminica a III-a după Paști este închinată Sfintelor Femei Mironosițe, Drepților Iosif din Arimateea și Nicodim, adică celor care nu L-au părăsit pe Domnul atunci cînd El s-a supus de bună voie morții, ci, înfruntînd cu dragostea, devotamentul și curajul lor înverșunarea hulitorilor și ucigașilor, au rămas alături de Hristos. Această zi este una deosebit […]