Preoteasa Irina Cij a fost condusă pe ultimul drum | Episcopul Ioan al Sorocii a oficiat slujba înmormântării

36118

Sâmbătă, 5 decembrie 2020, mulțime de credincioși s-au adunat la biserica în construcție „Sf. Arhanghel Mihail” din Capitală, pentru a o petrece pe ultimul drum pământesc pe nou-adormita Preoteasa Irina Cij.

Slujba Înmormântării a fost săvârșită cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, de Preasfințitul Ioan al Sorocii, Vicar mitropolitan și Președinte al Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, înconjurat de un sobor preoți și diaconi.

Cântările şi rugăciunile prin care Biserica a petrecut-o astăzi pe roaba lui Dumnezeu Irina preoteasa, au exprimat nu doar speranţa şi mângâierea dreptei răsplătiri, ci şi bucuria de-a vedea lumina Mântuitorului nostru Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat.

La sfârșitul Slujbei Prohodului, PS Ioan, a transmis părintelui Marin Cij și familiei îndurerate mesajul de condoleanțe și de binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir.

Totodată, Ierarhul Sorocii a adresat celor prezenți un emoționant cuvânt de mângâiere în care a evocat-o pe cea care a fost mamă exemplară a 8 copii, soție devotată, dar și cea care a purtat cu demnitate şi răbdare crucea suferinței unei boli nemiloase, fiică vrednică a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie și Slujba Înmormântării au fost date de către corul preoțesc „Sf. Irh. Gavriil Bănulescu Bodoni”.

Preoteasa Irina Cij, soția părintelui Marin Cij, a trecut la Domnul, în data de 3 decembrie, la vârsta de 38 de ani, în ajunul sărbătorii mariologice – Intrarea în Templu a Maicii Domnului. Trupul neînsufleţit a fost înhumat la cimitirul central din Capitală.

Veşnică să-i fie pomenirea din neam în neam!

 Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
598

În Duminica după Botezul Domnului, Episcopul Ioan al Sorocii a liturghisit la Catedrala episcopală din Soroca

În duminica după Botezului Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, din oraşul Soroca. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat înțelesurile Pericopei Evanghelice de la Matei în care se vorbește despre Începutul propovăduirii Domnului. Ierarhul […]


Foto