Preasfințitul Episcop PETRU în pelerinaj la locuri sfinte din Grecia

965

Preasfințitul Episcop PETRU se află într-un pelerinaj la mai multe locuri sfinte din Grecia. În acest pelerinaj Preasfinția Sa, sa închinat la moaștele mai multor sfinți și a vizitat mai multe mănăstiri unde sa închina și sa rugat la icoane făcătoare de minuni.

Pelerinajul religios este o constantă a umanității. El are motivații multiple și semnificații spirituale profunde, când este trăit intens și înțeles corect. Pelerinii sunt oameni care doresc să viziteze și să venereze locurile sfinte biblice, mormintele martirilor, moaștele sfinților, icoane făcătoare de minuni sau locuri unde trăiesc mari duhovnici renumiți.

Când pelerinajul este însoțit de rugăciuni, de priveghere, de spovedanie, de împărtășire euharistică, de convorbiri duhovnicești cu alți pelerini, el este un izvor de bucurie și pace interioară, un prilej de îmbogățire spirituală.

Cu binecuvîntarea lui Dumnezeu, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a închinat astăzi la sfințeniile din mănăstirile din Meteora, aici la mănăstirea „Sf. Varlaam” a fost primit cu deosebit respect de viețuitorii de aici.

sursa http://episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1564

Prima zi a Canonului cel Mare la Mănăstirea Curchi

Astăzi 1/14 martie 2016, în prima zi a Sfântului și Marelui Post, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul a fost săvârșită de PC Părinte Arhim. Siluan (Șalari), Starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, în cadrul Pavecerniței Mari. La această rânduială specială a participat întreaga obște a mănăstirii, cât și numeroși credincioși. La finalul slujbei Pavecerniţei, Starețul Mănăstirii, PC […]


Foto