Actualitate

Povestea emoționantă a preotului din Suceava care crește 117 copii orfani. Prima din fetele adoptive ale părintelui s-a măritat

5190

Preotul Mihai Negrea, alături de soția sa, Iulia, au în grija loc nici mai mult, nici mai puțin de 117 copii orfani. în ciuda faptului că munca de a avea grijă de acești copii pare imposibilă, aceștia au reușit să le însenineze zilele acestor copii și să fie adevărați părinți pentru aceștia.

Ba mai mult, părintele Negrea a asistat la prima nuntă a uneia dintre fetele sale adoptive, Ioana. Tânăra mireasă are o poveste de viață impresionantă, aceasta și cei trei frați ai săi rămânând fără mamă de mici. Tatăl biologic al celor patru era paralizat și avea o atitudine dură față de micuți, motiv pentru care nu erau în relații prea bune.

"Soțul meu (n.r. preotul Mihai Negrea) începuse lucrările la biserică. Stătea toată ziua aici, nu avea nimic, doar o clădire dărăpănată fără uși. A cunoscut 4 copii corara le murise mama (mireasă Ioana, gemenii Romulus și Remus, și Alex – n.r.). Soțul meu îi aducea zilnic, aici, la mânăstire, și mâncau din sandwich-urile lui. Copiii erau foarte necăjiți, aveau un tată paralizat și destul de dur. Soțului meu i-a fost milă și a început să-i oprească și peste noapte, dormeau cu el și mâncau din sandwich-urile lui. Acum, fata se mărită", a mărturisit soția preotului, Iulia.

În prezent, Ioana a reușit să se căsătorească cu bărbatul pe care îl iubește, având o nuntă frumoasă, de la care tatăl ei adoptiv, preotul Mihai Negrea, nu putea lipsi.

De altfel, părintele și soția sa mai au copii în grijă: în casă cresc 15 copii orfani, iar restul de 102 locuiesc într-un imobil din Vatra Dornei.

"Ne-am obișnuit cu atâția copii, la început a fost greu că nu știam nici cantitățile pe care să le punem când pregăteam de mâncare. Acum ne-am învățat, nu mai știm să gătim puțin. Facem câte un cazan de 70 de litri de ciorbă pentru 50-60 de persoane câte sunt aici, la noi la Mânăstire, la Podul Cosnei. La Vatra Dornei sunt mai mulți de 100. În total sunt 117 copii. În zile de post și copiii mari țin post, dar celor mici le mai dăm lapte și ouă, nu pot ține post în totalitate. Toți merg merg la slujbe, așa s-au învățat. Fetele mă ajută la spălat, călcat. Mai spală vase în weekend că în cursul săptămânii învață", a explicat Iulia.

sursa b1.ro


Articole Asemănătoare
5570

Vedem în aproapele doar neajunsurile și patimile de care noi înșine suferim

Nejudecarea nu este doar un mod de raportare la celălalt, un exercițiu spiritual, ci este modul cel mai profund de a ne cunoaște și îmbunătăți pe noi înșine. Aproapele este un fel de oglindă duhovnicească pentru noi, poate chiar un fel de proiecție a noastră în exterior. De aceea, ceea ce vedem noi în aproapele […]

Articole postate de același autor
1895

Preasfințitul Siluan a citit a treia parte a Canonului de pocăință al Sfântului Andrei Criteanul la Biserica „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din sectorul Slobozia Doamnei, or. Orhei

Miercuri, 01 martie 2017, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit VLADIMIR, Preasfinţitul Siluan Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a oficiat în cadrul Pavecerniței Mari, a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Alături de Părintele Episcop s-a rugat și PC Părinte Paroh Serghei Stângaci, dar și […]