Persecuțiile împotriva creștinilor s-au agravat în pandemie

2140

Raportul din 2019 al aceleiași organizații descoperise 260 milioane de creștini persecutați la nivel global. Organizația monitorizează toate incidentele, de la „opresiunea zilnică discretă” până la „violențele cele mai grave”.

„Minoritățile creștine persecutate s-au confruntat cu violențe fără precedent și o discriminare mai mare. Pandemia de COVID-19 a amplificat tendințele pe care le observăm de mai mulți ani”, apreciază Portes Ouvertes, care realizează un index anual al persecuțiilor creștinilor din 50 de țări cu grad ridicat de risc.

Cei mai persecutați creștini sunt în Africa Subsahariană, de unde provin peste 90% din creștinii uciși la nivel global pentru religia lor. Pe de altă parte, numărul de biserici atacate s-a înjumătățit (4.488, față de 9.488 în 2019). China este de departe țara cu numărul cel mai mare de biserici atacate, chiar dacă în scădere (3.088, față de 5.576 în 2019), urmată de Nigeria.

În Coreea de Nord, credința în Dumnezeu rămâne o crimă împotriva regimului și reprezintă un motiv suficient pentru a trimite o persoană într-un lagăr de muncă forțată, anunță organizația. Alte țări unde creștinii sunt oprimați sunt Afganistan, Somalia, Libia, Pakistan, Eritreea, Yemen, Iran, Nigeria, India, Irak și Siria.

Open Doors International este o rețea mondială de ONG-uri creștine activă în 60 de țări. Organizația oferă sprijin spiritual, moral și umanitar creștinilor persecutați.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1418

Sondaj CURS: Biserica rămâne instituția în care românii au cea mai mare încredere

Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în perioada 11-15 ianuarie a descoperit că Biserica rămâne în topul încrederii românilor. Potrivit cercetării, 62% dintre români au încredere multă și foarte multă în Biserică. Pe locul doi se află autoritățile locale, respectiv primăriile, care se bucură de încrederea 60% dintre români. […]