Liturghia Darurilor mai Înainte Sfințite, săvârşită de Preasfinţitul Petru, în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

832

Miercuri, 17 martie 2021, în prima săptămână a Postului Mare, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit Sfânta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfinţite, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz  Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Începând cu ora 7, s-au oficiat mai întâi slujbele premergătoare Liturghiei Darurilor mai Înainte Sfinţite: Rugăciunile dimineţii, Utrenia, Ceasurile I, III, VI, IX şi Obedniţa.

După slujba Obedniţei, Preasfinţia Sa, împreună cu preoţii slujitori ai Catedralei, a oficiat Liturghia Darurilor mai Înainte Sfinţite, aşa cum prevede rânduiala tipiconală.

După rugăciunea Tatăl nostru…, creștinii care s-au mărturisit și au primit dezlegare de la duhovnic, au fost împărtășiți cu Sfintele și Dumnezeiești Taine.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina Vizitiu-Gajim.

La final, Preasfinţitul Petru, a ţinut un cuvânt de învăţătură, relatând secvenţe din viaţa Cuviosului Gherasim de la Iordan, a cărui pomenire se săvârşeşte astăzi.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni
Foto: Arhidiacon Veniamin (Seculţan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1021

Mitropolitul Vladimir: Majorarea tarifului la gaze la 11,08 lei pune în dificultate o mare parte din bisericile și mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova

Sunt aproape doi ani de la începutul pandemiei care a cuprins întreaga planetă și a perturbat, ca niciodată, viața economică, culturală, socială și religioasă a oamenilor. De ceva timp criza gazelor naturale ne pune în față încă un obstacol cu greu de trecut. Cu îngrijorare constatăm că în ajunul iernii 2021-22, tariful majorat la gaze […]