Pandemia virusului COVID-19 nu a afectat derularea proiectului de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni

250

Astăzi, 6 iulie a avut loc ședința echipei de coordonare a proiectului de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni. Experții au examinat procesul de reabilitare a acoperișului bisericii și au verificat funcționalitatea camerei de aerare la fundațiile edificiului.

Urmare a discuțiilor, grupul de lucru a decis reconstituirea celor două cruci din piatră de pe acoperișul bisericii.

Menționăm că, proiectul de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni a fost inițiat în anul 2016 cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova. Proiectul de restaurare este promovat de către Asociația Obștească Centrul de Cercetări Arheologice din Republica Moldova sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Muzeului Național de Artă al Moldovei.

La inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru efectuarea lucrărilor de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni, în anul 2020 au fost alocate din bugetul de stat 2 mln. lei.

Sursa: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova


Articole postate de același autor
1489

„Va fi vai de cei care se poartă printre oameni în chip smintitor”

Sfântul Apostol Iuda vesteşte că va fi vai de cei care se poartă printre oameni în chip smintitor, se îngraşă benchetuind fără frică de Dumnezeu, clocotesc de spurcăciuni, umblă după poftele lor, rostesc cuvinte pline de trufie şi se rup din unirea credinţei. Vai! Căci iată, vine Domnul, însoţit de zecile de mii de îngeri […]