Pandemia virusului COVID-19 nu a afectat derularea proiectului de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni

933

Astăzi, 6 iulie a avut loc ședința echipei de coordonare a proiectului de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni. Experții au examinat procesul de reabilitare a acoperișului bisericii și au verificat funcționalitatea camerei de aerare la fundațiile edificiului.

Urmare a discuțiilor, grupul de lucru a decis reconstituirea celor două cruci din piatră de pe acoperișul bisericii.

Menționăm că, proiectul de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni a fost inițiat în anul 2016 cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova. Proiectul de restaurare este promovat de către Asociația Obștească Centrul de Cercetări Arheologice din Republica Moldova sub egida Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Muzeului Național de Artă al Moldovei.

La inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru efectuarea lucrărilor de restaurare a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Căușeni, în anul 2020 au fost alocate din bugetul de stat 2 mln. lei.

Sursa: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova


Articole postate de același autor
1245

ANUNȚ! Drumul Crucii și al Pocăinței în jurul Chișinăului

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, în perioada 16-17 iulie 2021, în jurul Capitalei ţării noastre se va săvârşi tradiţionalul Drum al Crucii şi al Pocăinţei (a XVIII-a ediție), prilejuit sărbătorii Bine-credinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. La procesiune sunt așteptați slujitori și enoriași din Protopopiatele care sunt în […]


Foto