Obștea Mănăstirii Vărzărești a scos în procesiune icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Vărzăreşti

3099

„Dăruiește Mântuitorule ploaie pământului celui însetat. Brazdele pământului adapăle și înmulțește rodurile lui…”

Monahiile împreună cu clerul au purtat într-o procesiune în jurul Mănăstirii Vărzărești Icoana făcătoare de minuni „Maica Domnului de la Vărzăreşti”, datată la anul 1904.

Procesiunea a avut loc miercuri, după Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, slujitorii Mănăstirii au rostit rugăciuni pentru ploaie și încetarea molimei.

Icoana Maicii Domnului de Vărzărești este cinstită de pelerini din țară și din străinătate, puterea ei vindecătoare fiind mărturisită de mulți oameni care au primit răspuns bun la rugăciunile aduse în fața ei.

Minunile săvârşite de Maica Domnului prin Icoana sa sunt nenumărate. În cinstea ei, ca semn de mulţumire pentru darul oferit, obştea maicilor a alcătuit un acatist spre lauda Precuratului ei nume, în care se conţin şi unele stihuri ce se referă la peregrinarea Icoanei. Prăznuirea Icoanei se face anual în data de 17 mai, când are loc o procesiune cu Icoana.

Mănăstirea Vărzăreşti este una dintre cele mai vechi Mănăstiri de pe teritoriul Republicii Moldovei. Este situată la 70 km de orașul Chişinău, lângă satul Vărzăreşti din raionul Nisporeni.


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
9174

Fiecare se trage din ce crede că se trage…

Cum răspundem unui necredincios care ne cere o dovadă tangibilă a existenţei lui Dumnezeu? Bagă-i degetul-l priză… Da, măi oameni buni, voi râdeţi?! Păi măi, oameni buni, luaţi-o logic! Ce spun ăştea? Că Dumnezeu nu există că nu Se vede! Corect? Da ce electricitatea se vede? Nu se vede nici curentul electric. Dar se simte, […]