O coroană de spini apare în mod miraculos pe icoana Sfântului Serafim de Virița

3532

O cunună de spini, nepictată de mână omenească, a apărut în mod miraculos în jurul Crucii pe o icoană a Sfântului Serafim de Virița în Severomorsk, Rusia, la 640 de mile nord de Sankt Petersburg, relatează Eparhia din Severomorsk.

Icoana a fost pictată în toamna anului 2016 și a fost adusă de la Sankt Petersburg. Suportul a fost făcut dintr-un pin care creștea pe mormântul părinților Sfântului Serafim, Nicolai Ivanovici și Khionia Alimpeivna, la biserica Sfântului Nicolae din satul Spass-Ukhra în regiunea Iaroslav. Copacul care a crescut între mormintele lor a devenit prea mare și a fost tăiat. S-a uscat în cursul a zece ani, după care au fost făcute din el suporturi pentru icoane. Această anumită icoană a fost pictată pe un asfel de suport anul trecut de o călugăriță de la Mănăstirea Diveievo. S-a hotărât ca icoana să fie trimisă Egumenului Mitrofan în Varzuga, dar el a ajuns Episcop de Severomorsk, așa că icoana a fost trimisă acolo.

52593

Totuși, atunci era un „defect” pe icoană – un cerc luminos a apărut pe crucea Sfântului Serafim de pe schima monahală. Pictorul a sugerat că poate era un nod în lemnul suportului, dat tâmplarul care a făcut lemnul a declarat că nu existau noduri. Până când a sosit icoana în Severomorsk, cercul s-a transformat evident într-o coroană pictată, atârnând de Cruce.

Apariția miraculoasă a coroanei de spini atârnând de Crucea lui Hristos este evidentă tuturor și bucuria acestui nemaipomenit har de la Dumnezeu este simțită de toți cei care se roagă înaintea icoanei.

Icoana a fost expusă public pentru prima dată vineri, 3 martie la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în Biserica din Severomorsk a Sfintelor Sofia, Vera, Nadejda și Liubov și va fi prezentă la toate slujbele din Postul Mare.

 

Traducere: Denisa Borza

Sursa: www.pravoslavie.ru

Se va prelua cu precizarea sursei :  Altarul Credinţei  


Articole postate de același autor
3791

Fidelitatea și dragostea femeilor mironosițe

În Duminica a treia după Paşti, Sfânta Biserică Ortodoxă le cinstește pe Sfintele Mironosițe, motiv pentru care această duminică este numită “Duminica Mironosițelor”. Ieri am vorbit deja despre felul în care Mironosițele au fost, în esență, primele vestitoare ale Învierii Domnului și, într-un anumit sens, așa cum a spus un sfânt ierarh rus, Apostoli către […]