Numeroase localități din Republica Moldova organizează Marșuri pentru viață: Traseul de la Chișinău

983

Marșul pentru viață „Egalitate, echitate și sprijin din prima secundă și întreaga viață” – ediția 2022 are loc sâmbătă, 26 martie, și la Chișinău.

Evenimentul este organizat de Asociația Moldova pentru viață, cu începere de la ora 12:00, la Spitalul Clinic municipal nr. 1. De la 12:30 se pleacă spre Piața Marii Adunări Naționale pe traseul IMSP (Str. Melestiu, 20) – Viaduct – Str. Ciuflea – Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – PMAN.

„Sunt invitați locuitorii capitalei, și nu numai, la cel mai frumos eveniment național dedicat protejării vieții copiilor nenăscuți și născuți – Marșul pentru viață. Fiecare poate să dăruiască timp pentru o viață. Fiecare poate să ajute o femeie în criză de sarcină”, a declarat Nadejda Usatîi, președinte Moldova pentru viață.

„Important este să avem inimile deschise către femeile însărcinate care au nevoie de sprijin pentru a naște copilul pe care îl poartă în pântece. Doar oferind ajutor și iubire vom avea egalitatea și echitatea ca valori supreme”, a spus ea.

Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, care se desfășoară în fiecare an în martie, prima lună de primăvară.

Marșuri pentru viață vor fi organizate și la Orhei, Cruglic (Criuleni), Drochia, Sadaclia (Basarabeasca) și în alte localități din Republica Moldova, a anunțat Nadejda Usatîi.

Până acum, dincolo de Prut au avut loc activități pro-viață și marșuri pentru viață la Nisporeni, Criuleni, Sălcuța, Bulboaca și alte localități.

Marșul pentru viață și activitățile din Luna pentru viață au organizatori locali independenți. În câteva sute de localități din România și Republica Moldova este confirmată organizarea marșului sau a unor activități sâmbătă.

Sursa: basilica.ro

 


Articole postate de același autor