Noi astăzi nu putem aduce înaintea Mântuitorului Iisus Hristos, decât patimile, bolile şi durerile noastre, pe care Îl rugăm se le transforme în bucurie

1061

Joi, 23 februarie, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, însoţit de către Preotul Marin Cij, Preşedinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale a efectuat o vizită la paraclisul cu hramul Maica Domnului Ocrotitorea Pruncilor din incinta IMSP Institutul Mamei și Copilului din mun. Chișinău, unde au fost întâmpinați de către preotul-paroh Dumitru Tolico.

Părintele Dumitru, care slujește pe lângă acest spital mai bine de 15 ani a raportat PS Episcop Ioan aspecte din activitățile zilnice pe care le desfășoară cu personalul medical și pacienții.

A urmat o vizită în secția Ortopedie a Institutului Mamei și Copilului, unde slujitorii Domnului însoțiți de către Doctorul în științe medicale, Dl Veniamin Golub, șef secție Ortopedie, au cercetat bolnavii aflați în saloane.

În discuția cu personalul medical, PS Episcop Ioan a menționat următoarele: “Instituția mitropolitană, pe care o reprezint, a inițiat de curând o frumoasă tradiție de a sprijini sistematic copiii diagnosticați cu boli grave din ţara noastră.

Când Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim a fost întâmpinat de copii şi de ceilalţi locuitori ai cetăţii, care îi cântau «Osana, binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului» şi îşi aşezau hainele înaintea Mântuitorului.

Iată că noi astăzi nu putem aduce înaintea Mântuitorului Iisus Hristos decât patimile, bolile şi durerile noastre, pe care Îl rugăm se le transforme în bucurie, or, anume Credinţa în Hristos poate aduce vindecare și schimbarea vieții”.

În cuvântul de mulţumire, Dl Veniamin Golub, șef secție Ortopedie a subliniat rolul benefic al prezenţei preoţilor şi al rugăciunilor pentru micii pacienţi internaţi în această unitate medicală.

“Vă mulţumesc că sunteţi alături de noi, de copilaşii noştri şi de familiile lor. Cineva spunea că speranţa moare ultima, vreau să vă spun că am învăţat de la părintele Dumitru, preotul nostru de spital, că speranţa nu moare niciodată”, a spus medicul Veniamin Golub.

La final, PS Episcop Ioan a venit cu un ajutor financiar din partea instituției mitropolitane pentru Petrică Crețu – un adolescent de 14 ani, originar din s. Borogani, r. Leova, diagnosticat cu scolioză congenitală severă.

Cei care doresc să-l ajute pe Petrică, să-și poată continua tratamentul pot apela la numărul de telefon: 069397305 (Gheorghe Crețu, tatăl copilului)

Sursa: www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
1885

Seri duhovnicești la biserica USM, invitat: diacon lector. dr. Adrian Sorin Mihalache

„ Viaţa spirituală şi dezvoltarea armonioasă a copiilor” este tema conferinței zilei de miercuri, 1 iunie 2016, ora 19.00, de la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM.  Invitatul special este părintele diacon Sorin Adrian Mihalache, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi. Părintele diacon Sorin Adrian Mihalache este licenţiat în matematică şi […]