Moartea, mai scumpă pentru locuitorii Capitalei. Tarife mai mari pentru rezervarea locurilor de veci

2094

Moartea devine mai scumpă pentru locuitorii Capitalei. Taxele de rezervare a locurilor de veci în cimitirele din Chișinău au crescut substanțial, iar în unele cazuri chiar s-au dublat. Noile tarife au fost aprobate de Consiliul Municipal, la solicitarea Combinatului Servicii Funerare.

Autorităţile își justifică decizia prin faptul că pensionarii, persoanele cu dizabilităţi și veteranii şi vor fi scutiţi de taxele de întreţinere a mormintelor.

Din data de 2 septembrie, un loc de veci în Cimitirul de pe strada Armenească din Capitală costă 5.500 de lei, cu două mii de lei mai mult.La Sfântul Lazăr taxa a crescut cu aproape 1.000 de lei şi a ajuns la 4.000 mii, iar în celelalte cimitire preţul s-a dublat.

Taxele pentru înmormântare şi întreţinerea mormântului au rămas neschimbate.

"În situaţia când sunt scutiţi şi ei de această taxă, atunci întreprinderea poate să meargă spre faliment. De aceea, ca să scutim şi pensionarii, absolut toţi, atunci a trebuit să echilibrăm cumva situaţia financiară a întreprinderii şi am fost nevoiţi să punem o taxă mai măricică."

Locuitorii Capitalei s-au arătat nemulțumiți de aceste majorări, pe care le consideră nemotivate.

Pe de altă parte, pensionarii sunt bucuroși că nu vor mai trebui să plătească taxa anuală pentru întreţinere.

Pe lângă taxele de rezervare a locurilor de veci, au mai fost majorate şi tarifele de acces a maşinilor pe teritoriul cimitirelor.

Astfel, şoferii autoturismelor vor plăti câte zece lei la intrare. Cei cu maşini cu o greutate de până la 3,5 tone vor achita câte 50 de lei, în timp ce pentru accesul vehiculelor cu tonaj mai mare, taxa ajunge la o sută de lei.

sursa publika.md


Articole Asemănătoare
10553

O întâmplare mărturisită la spovedanie

Când era de 5-6 anişori, bunicul lui care era preot a murit. L-au înmormântat în ziua următoare, iar a treia zi trebuia să-i citească coliva la mormânt. Au plecat cu toţii de acasă la cimitir, într-o după amiază însorită. Acasă rămăseseră două mătuşi, ca să pregătească pomana pentru acei care urmau să vină de la […]

Articole postate de același autor
3914

Părtinele Justin: Este o luptă împotriva sufletului în vremurile acestea

Ce ne puteţi spune despre vremurile grele prin care vom trece şi noi? Ei, prin ce-am trecut noi, dar prin ce-o să treceţi voi! Acele vremuri deja le-aţi început. Spre deosebire de alte vremuri, va îngădui Dumnezeu vrăjmaşului să se atingă şi de suflet; va fi mai mult o prigoană psihologică şi nu vă veţi putea […]