Moartea, mai scumpă pentru locuitorii Capitalei. Tarife mai mari pentru rezervarea locurilor de veci

1740

Moartea devine mai scumpă pentru locuitorii Capitalei. Taxele de rezervare a locurilor de veci în cimitirele din Chișinău au crescut substanțial, iar în unele cazuri chiar s-au dublat. Noile tarife au fost aprobate de Consiliul Municipal, la solicitarea Combinatului Servicii Funerare.

Autorităţile își justifică decizia prin faptul că pensionarii, persoanele cu dizabilităţi și veteranii şi vor fi scutiţi de taxele de întreţinere a mormintelor.

Din data de 2 septembrie, un loc de veci în Cimitirul de pe strada Armenească din Capitală costă 5.500 de lei, cu două mii de lei mai mult.La Sfântul Lazăr taxa a crescut cu aproape 1.000 de lei şi a ajuns la 4.000 mii, iar în celelalte cimitire preţul s-a dublat.

Taxele pentru înmormântare şi întreţinerea mormântului au rămas neschimbate.

"În situaţia când sunt scutiţi şi ei de această taxă, atunci întreprinderea poate să meargă spre faliment. De aceea, ca să scutim şi pensionarii, absolut toţi, atunci a trebuit să echilibrăm cumva situaţia financiară a întreprinderii şi am fost nevoiţi să punem o taxă mai măricică."

Locuitorii Capitalei s-au arătat nemulțumiți de aceste majorări, pe care le consideră nemotivate.

Pe de altă parte, pensionarii sunt bucuroși că nu vor mai trebui să plătească taxa anuală pentru întreţinere.

Pe lângă taxele de rezervare a locurilor de veci, au mai fost majorate şi tarifele de acces a maşinilor pe teritoriul cimitirelor.

Astfel, şoferii autoturismelor vor plăti câte zece lei la intrare. Cei cu maşini cu o greutate de până la 3,5 tone vor achita câte 50 de lei, în timp ce pentru accesul vehiculelor cu tonaj mai mare, taxa ajunge la o sută de lei.

sursa publika.md


Articole Asemănătoare
18567

Cât de necesare sunt rugăciunile pentru cei adormiți

  Unei bătrâne din localitatea Mâneciu, Prahova, i-a murit cumnata; ea, însă mereu dădea Litrughii și parastase (sărindare) la biserici și mănăstiri pentru sufletul ei. Într-o noapte, tocmai pe când se pregătea să dea la biserică un nou pomelnic pentru cea răposată, visează că intră în biserică să asculte Sfânta Liturghie și să dea pomelnicul […]

Articole postate de același autor
1286

ÎPS Mitropolit Vladimir: Sfânta Înviere să vă aducă lumina cerească în inimă şi în cuget!

„Şi a înviat a treia zi după Scripturi…” (Din Simbolul Credinţei) Preasfinţiţi ierarhi, Preacucernici părinţi, Cuvios cin monahal, drept-măritori creştini, Hristos a Înviat! Din milostivirea lui Dumnezeu, ne învrednicim şi în acest an să prăznuim, cu bucurie sfântă, slăvita sărbătoare a Învierii Domnului. Am parcurs itinerarul duhovnicesc al Postului Mare, în nevoinţă, dar şi cu […]


Foto