Mitropolitul Naum de Ruse: puţini părinţi mai pot fi, astăzi, modele bune pentru copiii lor

Mitropolitul Naum de Ruse: puţini părinţi mai pot fi, astăzi, modele bune pentru copiii lor

3284

Cu ocazia Zilei Copilului - 1 iunie 2016 - Mitropolitul Naum de Ruse, din cadrul Bisericii Ortodoxe Bulgare, a lansat un apel, in care arhiereul a amintit despre "marea responsabilitate a Bisericii in educația copiilor de astazi".

Mitropolitul Naum constata, astfel, in apelul sau, că obligațiile persoanelor mature nu ar trebui să se rezume la îngrijirea fata de mijloacele de existență ale generației tinere, ci este "necesar sa li se ofere tinerilor o fundație sănătoasă și duhovniceasca, pe care sa-si poata cladi propriul viitor".

"Părinții de azi doresc, ca propriii lor copii să 'reușească' pe plan profesional, sa nu simta lipsurile materiale. Cu toate acestea, mult mai cufundati ar trebui sa fie in grija fata de cel mai important lucru: copiii au nevoie de atenție, de dragoste și de sprijin constant, pentru a crește ca oameni sănătoși și virtuosi. Ei au nevoie de modele adevarate, care sa le arate prioritățile corecte în viață, astfel încât, atunci când cresc și 'au de toate', sa nu ajunga in situatia in care sa remarce ca le lipseste ceva foarte important: relația cu Dumnezeu, care ii dă omului plinatatea, in viață", a spus Episcopul Naum.

În apelul său, Inaltpreasfintitul Naum a remarcat, că puțini dintre părinții de astazi le mai pot arăta, copiilor lor, calea spre Dumnezeu, deci, prin urmare, eforturile de catehizare ale clerului ar trebui să ii vizeze atât pe copii, cât și pe parintii acestora.

"Adevărul este că, în societatea de astăzi, atat parintii, cat si copiii, au nevoie de cunoașterea lui Dumnezeu și sa invete modul in care oamenii să trăiască in Dumnezeu. Acesta este motivul pentru care Biserica îi numeste, pe toti, 'fii', deoarece, indiferent de varsta lor, ei au nevoie de sprijin și de îndrumare duhovnicească", a spus Mitropolitul de Ruse.

Prin urmare, clerul și invatatorii Bisericii trebuie sa raspunda chemarii "de a fi deschisi in fata copiilor și părinților care vin in Casa lui Dumnezeu".

Totodata, Mitropolitul Naum le cere preoților și credincioșilor, să aiba răbdare cu copiii, în biserica, unde uneori acestia pot fi putin mai zgomotosi. Dar, este important ca ei sa fie prezenti in Biserică, să vină in casa lui Dumnezeu, acolo unde gasesc "cunoașterea, iubirea și învățătura", se incheie apelul Mitropolitului de Ruse.

sursa http://lonews.ro/


Articole postate de același autor
799

Numai în lumina lui Hristos Îl poţi vedea pe Dumnezeu | Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala Mitropolitană

Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” și-a deschis în această dimineață larg ușile pentru numeroșii creștini veniți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, pentru a petrece în rugăciune și pocăință această primă săptămână a Marelui Post, premergător praznicului Învierii Domnului. Întâistătătorului i-au coliturghisit PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Prot. […]