Masa rotundă: „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni – 200 de ani de la trecerea în eternitate”

784

Marți, 30 martie, Muzeul de Istorie al orașului Chișinău a găzduit masa rotundă: „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni – 200 de ani de la trecerea în eternitate”, la care au participat cercetători preocupați de viața și activitatea acestei personalități.

La eveniment a fost prezent și preotul Octavian Moșin de la biserica ”Întâmpinarea Domnului”, USM, care a venit cu comunicarea ”Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni de la ierarh la sfânt”.

Totodată, în cadrul proiectului științific „Cultura promovării imaginii orașelor Republicii Moldova prin intermediul artei și mitopoeticii” a fost elaborat un traseu turistic, ce va fi intitulat ”La răscrucea drumurilor”. Acesta va include 20 de obiective cultural-turistice și mai multe sfinte locașe, inclusiv biserica USM.


Articole postate de același autor
771

Sfântă Liturghie oficiată de ÎPS Arhiepiscop PETRU, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Duminică, 31 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni. După citirea pericopei evanghelice, (Luca 8, 5-15) care relatează pilda semănătorului, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat mesajul evangheliei citite. În cadrul predicii, Înaltpreasfinția Sa […]


Foto