Masa rotundă: „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni – 200 de ani de la trecerea în eternitate”

415

Marți, 30 martie, Muzeul de Istorie al orașului Chișinău a găzduit masa rotundă: „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni – 200 de ani de la trecerea în eternitate”, la care au participat cercetători preocupați de viața și activitatea acestei personalități.

La eveniment a fost prezent și preotul Octavian Moșin de la biserica ”Întâmpinarea Domnului”, USM, care a venit cu comunicarea ”Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni de la ierarh la sfânt”.

Totodată, în cadrul proiectului științific „Cultura promovării imaginii orașelor Republicii Moldova prin intermediul artei și mitopoeticii” a fost elaborat un traseu turistic, ce va fi intitulat ”La răscrucea drumurilor”. Acesta va include 20 de obiective cultural-turistice și mai multe sfinte locașe, inclusiv biserica USM.


Articole postate de același autor
2346

Cum s-ar cuveni mai bine să postim?

Am intrat în Postul cel Mare. O tânără mi-a adresat o întrebare firească, pe care, probabil, multă lume și-o pune: „Cum s-ar cuveni mai bine să postim?”. Mă bucur că avem tineri care sunt gata să se nevoiască, fiind responsabili și de felul cum o cere rânduiala Bisericii. Ar trebui să înțelegem că, deși postul […]


Foto