Mărturii șocante ale unei mame: În Finlanda, copiii care plâng de dorul părinților sunt băgați la carceră

3632

Finlanda tinde să se transforme într-o ţară în care copiii sunt abuzaţi, acuză din ce în ce mai multe persoane. O femeie ai cărei copii au fost luaţi de autorităţi a dezvăluit că micuţii care plâng de dorul părinţilor sunt băgaţi la carceră.

Doctorița Camelia Smicală, căreia serviciile sociale i-au luat doi din cei trei copii, susține că băiatul ei, în vârstă de 10 ani, i-a spus acest lucru la ultima întâlnire. Femeia a povestit cum decurge o întâlnire între părintele natural și copilul aflat în plasament.

"L-am văzut pe Mihai. De la o întâlnire la alta e mai distrus. A spus că e amenințat tot timpul, că-i este frică și că vrea acasă. I-au schimbat școala și a spus că va refuza să se ducă la altă școala decât cea veche. În casele de copii din Finlanda sunt boxe ca pentru pușcăriași: o cameră cu ciment pe jos, cu o ușă metalică ca la pușcarie, fără nici un fel de mobilier. Îi țin acolo pe copii când se revoltă. Să meargă cineva să filmeze pușcăriile finlandeze unde țin copiii furați. Nu s-a văzut nicăieri în lume așa ceva. Să bagi copiii la beci când plâng că vor acasă!", a povestit femeia care a dezvăluit că fiul său, Mihai, i-a spus ce a păţit pentru că a plâns de dorul ei.

Cazul Cameliei Smicală a devenit cunoscut în România după ce cazul "Bodnariu" a adus pentru prima oară în atenție "moda" separărilor familiilor sub pretextul protejării copiilor în fața abuzurilor părinților naturali.

Medicul Camelia Smicală face parte din dosarele controversate, în care nu s-au dovedit abuzuri asupra minorilor din partea familiei.

Femeia, plecată din Piatra Neamț, ajunge în Finlanda, unde se căsătoreşte. Dintr-un mariaj anterior, ea are o fată, Andreea, și cu soțul finlandez a făcut doi copii, Mihai și Maria. Din cauza violenței domestice, constatată și de autoritățile locale, Camelia divorțează, i se încredințează copiii și se mută la o adresă protejată prin confidențialitate de tatăl copiilor.

Însă, când își găsește de lucru în alt oraș, în baza suspiciunii că ar putea părăsi Finlanda, în mai 2015, copiii îi sunt luați. Mihai și Maria nu rămân mult timp la tată. Din cauza abuzurilor, sunt luați de serviciile sociale și duși la un orfelinat.

În decembrie 2015, femeia își recapătă copiii, dar, în primăvara acestui an, se dispune o nouă anchetă socială și, pe 16 mai 2016, Maria și Mihai sunt ridicați de la școală și dați în custodie. Procesele ei cu statul finlandez sunt în toi, dar doctorița nu mai are bani și nu știe dacă mai face față.

sursa b1.ro


Articole postate de același autor
1816

Tabără de vară la Mănăstirea Suruceni

În perioada 10 – 13 august 2017, Mănăstirea „Sf. M. Mc Gheorghe” din s. Suruceni a găzduit tabăra de vară pentru copii cu vârstele cuprinse între 7 și 12 ani. Tabăra s-a desfășuarat prin bunăvoința egumenei Epistemia (Goncearenco), stareța mănăstirii. Programul taberei a pus accent pe educaţia nonformală şi cea religioasă. Întregul program a fost […]