Părinților, luați aminte!

6221

Luați aminte, părințior, că nu e glumă cu viața copiilor pe care îi ai, sau vrei să îi ai: esti răspunzător de ei și de toată viața lor, căci cum le-ai dat-o așa o au! Și copii tăi te vor judeca pe tine după cum bine știți și bine pățiți. Iar când te-or supăra, fii cuminte și nu-i blestema, ascultând de diavolul până în sfârșit, ci trage-ți de seamă că ei îți aduc aminte de păcatele tale cere nemărturisite și neispășite. Roagă-te pentru ei, și roagă-te și pentru tine- chiar când te-or blestema, să te ierte Dumnezeu.

Păziți, dinspre latura poftirii trupești, frica și cuviința creștinească și nu vă amăgiți de trup, de vreți să vă bucurați de copii voștri, iar de nu, așa vor spori relele încât va junghia fiul pe tatăl său și va sugruma fiica pe mama sa! Scrie în Sfânta Scriptură! Că așa va fi în vremea din urmă.

Luați seama, că dacă vreți să nu cădeți din creștinătate și dacă vreți să biruie chipul lui Dumnezeu în noi, și nu al diavolului- prin patimile sale- luptați-vă din răsputeri cu arma postului, căci după cum vedeți, postul este ucigașul patimilor. Pentru că este și dar de la Dumnezeu, dat tuturor celor de luptă lupta cea bună.

Faceți începătura aceasta și veți vedea cum vi se va înnoi viața și se va liniști casa.

Extras din Ieromonah Arsenie Boca, Tinerii, familia, și copii născuți în lanțuri, Ed. Crednța strămoșească, 2005, p.154


Articole Asemănătoare
8781

Părintele Arsenie Boca – Zece porunci are înţelepciunea: de 10 ori să taci şi o dată să vorbeşti şi atunci puţin

Cuvântul „nebun” este un cuvânt interzis. Cine zice fratelui său „nebunule” se pedepseşte cu matca focului. De ce? Fiindcă şi numai simpla alunecare a acestui cuvânt în obrazul unui om este în stare să-i desfigureze fizionomia minţii. Este cunoscută experienţa mai multor inşi care au organizat odată următorul complot psihologic: şi-au ales victima şi s-au […]

Articole postate de același autor
5127

Omul nu-i ceea ce spune despre sine, ci ceea ce tăinuieşte

Tăcerea a fost iubită de toate sufletele mari, deoarece au simţit adânc adevărul acelei zise din popor: „vorba bună e de-argint, iar tăcerea-i de aur”. Orice om cugetător a cunoscut, prin sine însuşi, că el nu-i ceea ce spune despre sine, ci ceea ce tăinuieşte. Nu ceea ce tăinuieşte dinadins, ci ceea ce tăinuieşte din nevoie, pentru […]