Marșul pentru viață, a III-a ediție națională, sâmbătă, 25 martie 2017

1786

În perioada 1–31 martie 2017, în numeroase orașe și localități din Republica Moldova se desfășoară Luna pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2017, organizat sâmbătă, 25 martie 2017.

Marșul pentru viață este la a III-a ediție națională. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii cauzelor și a consecințelor avortului și, mai ales, necesitatea, posibilitatea și eficiența sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Vă rugăm să binevoiți a vă implica în organizarea și desfășurarea acestui Marș, care va derula concomitent în circa 150 de localități ale republicii.

Republica Moldova ocupă locul 10 în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală. În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea națională nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și existenței unei mentalități publice pro-avort.

Prin Marșul pentru viață se vrea conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea. Aceasta înseamnă iubire!

Sprijinul Bisericii a contribuit la creșterea numărului orașelor unde s-a organizat marșul, la sporirea numărului de participanți, la diversificarea activităților și la popularizarea manifestărilor.

Sperăm că și în acest an va crește numărul de localități în care se organizează manifestări pentru viață. În acest sens puteți accesa pagina http://marsulpentruviata.md/oraseorganizatoare/ unde sunt incluse localitățile unde deja sunt planificate activități pro-viață, iar contactând organizatorii veți putea identifica persoanele de contact și mai multe date despre Marșul pentru viață.

Fiecare poate deveni un bun organizator sau susținător al activităților preconizate.

Date de contact: (+373) 79430077, (+373) 69715442. E-mail:  [email protected]

Cu arhierești binecuvântări,

+ VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE


Articole Asemănătoare
2200

Lansarea paginilor Facebook a campaniei „Luna pentru viață 2016” pentru orașele organizatorice: Ungheni, Nisporeni, Hîncești și Călărași

 Episcopia de Ungheni și Nisporeni în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, sunt ca organizatori a activităților ce marchează promovarea familiei și a vieții în luna martie și anume: Luna pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, care va avea ca punct culminant Marșul pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, organizat sâmbătă, […]

    Articole postate de același autor
    4249

    Să cerem ajutor de la Domnul şi să ne lăsăm în voia Lui…

      …Dumnezeu pe cine iubeşte, îl ţine aproape de El, ca nu cumva libertatea să-i schimbe mintea şi înşelăciunea lumii să-i câştige sufletul. Aşadar, suntem datori să primim cu dragoste aceste încercări şi să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru toate. Să ne rugăm să ne dea Domnul răbdare, că “cel ce va răbda până în sfârşit, […]