Mai multe familii nevoiaşe ajutate cu cărbuni de foc de către ÎPS Mitropolit Vladimir

398

Cu binecuvântarea, purtarea de grijă și susținerea financiară a ÎPS Mitropolit Vladimir, la începutul sezonului rece al anului, mai multe familii nevoiașe din Chișinău și suburbii au primit câte o cantitate de cărbuni necesari încălzirii locuinţelor.

Materialele au fost distribuite oamenilor prin intermediul Grupului de tineri voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Mitropoliei Moldovei, însoțiți de Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, teologul Serghei Crudu.

Mitropolia Moldovei susține permanent familiile nevoiașe care întâmpină probleme financiare în această perioadă de iarnă. Practica de a oferi material pentru încălzire este una multianuală și este susținută direct de către ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul BOM, care personal se îngrijește de acest act misionar-filantropic și suportă toate cheltuielile pentru acest necesar de lemne și cărbuni.

Prin această lucrare social-filantropică s-a adus o mică bucurie oamenilor cu lipsuri material, astfel încât anotimpul și vremea rece de afară s-a transformat pentru aceste familii în motiv pentru binecuvântarea lui Dumnezeu, căci prin aceste fapte ne adunăm lumină în suflete şi comoară în ceruri. Dumnezeu a lăsat nevoiaşii pe pământ ca mereu să îi ajutăm, şi prin ajutorul nostru vremelnic să ne câştigăm mult dorita Împărăţie veşnică a Raiului, înrădăcinându-ne în Cer încă din această viață.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate, www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
3905

Pr. Constantin Necula, la începutul postului: Să ne dăm seama dacă suntem ok ca oameni, la vremea de acum a dezbinării generalizate

Postul Sfintelor Paşti este un bun prilej ca „să ne dăm seama dacă suntem ok ca oameni”, mai ales „la vremea de acum a dezbinării generalizate”. Întrebat ce ne poate oferi Postul Sfintelor Paşti, preotul Necula a răspuns: „O aventură de Har. Ne putem cunoaşte limitele, dincolo de părerea despre noi înşine. Poate că acesta […]


Foto