Luna pentru viață a debutat la Centrul Mamei și al Copilului

1808

Naşteţi copii, ei vă duc în Rai! 

În prima zi a primăverii, tinerii Asociației Studenților Creștini Ortodocși din Moldova au răspuns invitației ONG "Moldova pentru viață" și au mers împreună la Centrul Mamei și al Copilului. Căci unde în altă parte poate fi sesizat mai bine triumful vieții, dacă nu în blocul unde sunt internate tinerele mămici și femeile însărcinate.

Cu ocazia evenimentului deosebit din viața lor, pentru dorința de a crește un prunc, tinerii au transmis un mesaj de felicitare mămicilor, dar și tăticilor, care își ajutau cu fidelitate soțiile. Ei au oferit flori, pliante, zâmbete și urări de sănătate. 

Spunea părintele Ioanichie Bălan "Căutăm orice şi umblăm după toate: după maşini şi vile, dar nu putem naşte un înger în plus în casa noastră. De aceea îngerii pleacă din casele acelea unde unul se naşte şi şapte îi duci la doctor. Nu stau îngerii acolo, şi dacă nu stau îngerii, cum o să stea Hristos acolo?" Ar fi bine să conștientizăm că copiii nu reprezintă o povară sau o gură în plus, ci sunt cel mai de preț dar, sunt o binecuvântare pentru orice familie și pentru orice popor.

În perioada 01-31 martie 2018 se vor desfășura în Mitropolia Moldovei mai multe evenimente organizate sub egida Lunii pentru Viață 2018, menite să atragă atenția supra importanței și valorii vieții . 

Sperăm ca aceste evenimente, dar și Marșul pentru Viață 2018, care va organizat la 24 martie să atragă atenţia asupra faptului că un copil încă nenăscut este la fel de important şi vulnerabil ca un copil de câţiva ani, precum şi a importanţei susţinerii mamelor înainte şi după naştere.


Articole Asemănătoare
1307

Luna pentru viață 2018 – „O lume pentru viață”

Circulară în atenția slujitorilor și credincioșilor dreptmăritori din cuprinsul Mitropoliei Moldovei În perioada 1–31 martie 2018, în numeroase orașe din Republica Moldova se desfășoară Luna pentru viață 2018 – „O lume pentru viață”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2018 – „O lume pentru viață”, organizat sâmbătă, 24 martie 2018. Marșul pentru viață este […]

Articole postate de același autor
2275

Biserica din Crihana Veche, Cahul, şi-a serbat hramul

Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron este ocrotitorul ceresc al comunităţii creştine din Crihana Veche, r. Cahul. Cu acest prilej, sobor de preoţi şi mulţime de credincioşi s-au adunat la bucuria hramului. Sărbătoarea a început cu Sf. Liturghie, condusă de către părintele-paroh Teodor Târsână. La slujbă au mai participat administraţia publică locală, dna deputat Elena Bacalu […]


Foto