Liturghie praznicală de Hramul Catedralei Episcopale din Ungheni

1270

Luni, 12 septembrie 2016, Catedrala Episcopală din orașul Ungheni s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a-și sărbători ocrotitorul ceresc, pe Sfântul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski.

Serviciul divin a fost săvârșit de Chiriarhul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni înconjurat de un ales sobor de preoți şi diaconi, precum şi slujitori ai Episcopiei noastre.

Alături de Preasfinţia Sa, au conliturghisit şi Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopului, Arhidiaconul DOMETIAN (Redco), Protopopul de Ungheni, Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU, și Protopopul circumscripției Călărași, Protoiereul Grigorie DODON. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul de Preotese al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, dirijat de Dna Iozefina VIZITIU (Gajim).

La această slujbă deosebită au luat parte toți stareții și toate starețele din cuprinsul episcopiei noastre. Aături de creştinii catedralei la această slujbă deosebită a luat parte şi primarul oraşului Ungheni, Dn Alexandru AMBROS.

Odată cu încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul dimpreună cu soborul de preoți și credincioși, au făcut înconjorul catedralei, citind conform tradiției, “Evangheliile Învierii”. După care Chiriarhul a felicitat omagiaţii zilei acesteia în special pe Dn Alexandru AMBROS, primarul oraşului Ungheni şi cucoanele preotese Xenia PETRICIUC şi Natalia MIZIN dîndule în dar cîte o icoană.

La final, părintele secretar a adresat Preasfinției Sale un cuvânt de felicitare cu ocazia hramului Catedralei Episcopale, dorindu-I “sănătate fizică deplină, rigoare duhovnicească și mulți și fericiți ani” la fel au adresat cuvinte de felicitare toţi cei prezenţi înmînîd Chiriarhului buchete de flori.

Ierarhul a mulțumit pentru doririle de bine, felicitând la rându-I întreaga comunitate a credicioșilor, parohieni ai Catedralei Episcopale din orașul Ungheni, invitându-I pe toți cei prezenți la o agapă frățească la un local din oraș unde renumitul cor de Preotese a prezentat un concertexcepțional pe tru toți cei prezenți.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni


Articole Asemănătoare
1074

Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni, îmbrăcată în haine de sărbătoare cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc

Marți, 6 decembrie 2016, Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfîntul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski. Pentru slujitorii şi creştinii din oraşul Ungheni, acestă sărbătoare are o importanţă deosebită deoarece Catedrala Episcopală din oraşul Ungheni, îl are ca ocrotitor ceresc pe acest mare sfînt. Anul acesta, cu binecuvîntarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, Sfînta […]

Articole postate de același autor
964

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a fost primit de către Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Teofil al III-lea

  În contextul pelerinajului întreprins de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir în Țara Sfântă pentru a aduce Focul Haric în Republica Moldova, Mitropolitul a fost primit de către Preafericitul Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Cu acest prilej, Preafericirea Sa a urat oaspetelui bun venit, apreciind dragostea Înaltpreasfinției Sale și a pelerinilor moldoveni pentru locurile sfinte din […]