Actualitate

La Mănăstirea Suruceni se va desfășura Conferința: Starețul și Episcopul Dionise Erhan, viață și spiritualitate

1799

Marți, 25 septembrie 2018, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit-o în audiență la reședința mitropolitană pe stareța Mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe”, Suruceni, Preacuvioasa Egumenă Epistemia (Goncearenco).

În cadrul discuției, Egumena Epistemia a primit binecuvăntarea Părintelui Mitropolit Vladimir de a organiza, la data de 2 noiembrie 2018, Conferința: Starețul și Episcopul Dionisie, viață și spiritualitate. Evenimentul este prilejuit de aflarea moaștelor vrednicului de pomenire arhiereu și împlinirii a 75 de ani de la trecerea la Domnul și a 150 de ani de la naștere.

Prin pronia lui Dumnezeu, anul acesta la Mănăstirea Suruceni, ca urmare a lucrărilor de consolidare a Bisericii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, a fost descopirit trupul neputrezit al Episcopului Dionisie.

În cadrul Conferinței va fi constituită Asociația Cuviosul stareț și arhiereu Dionisie Erhan, care își propune de a face cunoscută publicului larg viața duhovnicească a acestui bineplăcut al lui Dumnezeu prin organizarea de întâlniri și editarea, reeditarea izvoarelor consacrate acestui Preacuvios nevoitor, cu viață de pateric.

Episcopul Dionisie este una din cele mai importane personalități basarabene, care a marcat epoca sa prin slujirea lui Dumnezeu și lucrarea misionară în prima jumătate a secolului trecut.

Personalitate de o complexitate rar întâlnită, ierarhul a strălucit prin autentica sa viață monahală, activitatea pastoral-misionară, prin formarea sa duhovnicească și intelectuală, prin aplecarea sa constantă spre nevoile credincioşilor pe care i-a păstorit și prin calităţile de bun chivernisitor al Bisericii lui Hristos.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
2589

Omul frumos e cel ce urcă invers pe scară! Săptămâna Religiei la Liceul „Meșterul Manole” din Sălcuța

„O cuvinte desenate pe gură, o, vorbele noastre fardate! O, pâinea mâncată pe gratis, cum să ți-o ierți?! Cu orice carte de noi necitită,  Noi sălbăticim cărți!” Studiind istoria poporului nostru, ajungem la înțelegerea că școala s-a născut în Biserică. Și chiar dacă a devenit o instituție aparte, școala adevărată a rămas credincioasă învățăturii Bisericii […]

Articole postate de același autor
1950

Nefericiți suntem noi dacă înaintăm fără cruce în luptele vieții!

Nefericiți suntem noi dacă înaintăm fără cruce în luptele vieții! „Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.” (Marcu 8, 34) Crucea este arma noastră. Cum vom suferi fără de ea tragerile dușmanului? Crucea este arma noastră ofensivă, de atac, cum să speri fără ea să […]