Actualitate

La Mănăstirea Curchi vor fi aduse alese sfințenii de la Mănăstirea Xenofont din Sfântul Munte Athos

1769

În Duminica dinaintea Praznicului „Adormirii Maicii Domnului”, 26 august 2018, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi vor fi aduse alese sfințenii ale Ortodoxiei de la Mănăstirea Xenofont din Sfântul Munte Athos: Icoana Maicii Domnului „Călăuzitoarea” și Racla cu Părticele din Moaștele Sfinților Mari Mucenici Gheorghe, Purtătorul de Biruință și Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Tesalonic.

Cu acest prilej de bucurie și prăznuire duhovnicească, în biserica centrală a mănăstirii Curchi va fi oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, căruia îi va coliturghisi Episcopul de Orhei, PS Părinte Siluan, Vicar al Mitropoliei Moldovei și Egumen al Sfintei Mănăstiri Curchi, precum și un numeros sobor preoțesc și diaconesc.

Cinstitele odoarele se vor afla la Mănăstirea Curchi expuse venerării monahilor și credincioșilor până în data de 30 august 2018, când vor fi aduse la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală.

Vă așteptăm cu multă dragoste pe toți de a Vă alătura obștii monahale în rugăciune și comuniune la acest frumos eveniment duhovnicesc, venerând sfântul chip al Maicii lui Dumnezeu și darurile supranaturale ale Sfinților Mari Mucenici Gheorghe și Dimitrie, pe care le-a oferit și le oferă Dumnezeu casnicilor Săi.

Acest chip al Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu numit „Călăuzitoarea” este dovedit istoric printre primele icoane a bisericii atribuite Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, după cum ne mărturiseşte şi Paraclisul Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu. Această icoană a fost adusă din Palestina în Constantinopol pe vremea împăratului Teodosie al II-lea de către împărăteasa Eudochia în dar surorii sale Sfânta Pulcheria. Icoana a săvârşit nenumărate minuni de-a lungul istoriei, iar în anul 717 a salvat cetatea Constantinopolului de invazia arabilor.

„Cel care cinstește pe mucenic cinstește pe Dumnezeu, pentru Care mucenicul a suferit mucenicia. Cel care se închină apostolului lui Hristos se închină, Celui care L-a trimis pe apostol. Cel care se prosternă în fața Maicii Domnului este evident că aduce cinstea Fiului ei, căci nu este alt Dumnezeu decât Unul singur, Cel cunoscut și adorat în Treime”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
1954

Mănăstirea Curchi l-a prăznuit prin slujbă arhierească pe Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei – Tămăduitorul bolnavilor și Făcătorul de minuni

Astăzi, 12/25 decembrie 2016, Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei – unul dintre cei mai cinstiți Sfinți ai Bisericii Ortodoxe. În ziua acestui mare praznic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Părinte Siluan (Șalari), Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat […]

Articole postate de același autor
6037

Nu merge cu gândul după răsplata faptei tale bune

Să fii cu inima bună, să fii o veselie a tuturor, să fii milostivă. Milostenia e ceva mult mai frumos, mai mare decât oricare dar şi talent care-ţi aduce satisfacţii văzute aici, adică pe loc. Să arunci măcar un zâmbet de soră unui sărac, dacă nu ai un ban pentru pâinea lui atât de nesigură. Pâinea aceasta se numeşte pâinea îngerilor şi deci zâmbetul […]