La hramul mănăstirii sfântului Dimitrie

1080

Luni, 8 noiembrie 2021, când Biserica răsăritului face amintirea sfântului mare mucenic Dimitrie, este ziua hramului mănăstiri de lângă satul Izvoare, raionul Fălești.

La invitația starețului mănăstirii, arhimandritului Zosima Aftene, sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți, avându-l ca protos pe arhimandritul Irinarh – starețul mănăstirii Țigănești.

Răspunsurile mari au fost date de un grup coral din orașul Sîngerei.

La finalul slujbei a fost săvârșit un acatist în cinstea sfântului, în care ne-am rugat către bunul Dumnezeu pentru sănătatea, mântuirea și iertarea de păcate a ctitorilor și binefăcătorilor sfintei mănăstiri. În cuvântul de adresare, părintele Irinarh a ținut o frumoasă predică despre viața sfântului Dimitrie.

De asemenea, cuvântului de mulțumire s-a alăturat și părintele Zosima, felicitând pe toți creștinii și omagiații zilei. La rândul lor pelerinii au mulțumit părintelui – stareț Zosima pentru organizare și împreună-rugăciune. Apoi au fost stropiți cu aghiazmă și li s-au împărțit anaforă.

Sursa: ephbalti.md


Articole postate de același autor
2571

Casa de Milostenie „Sf. Cneaghină Elizaveta” a Bisericii Ortodoxe din Moldova, la cinci ani de activitate

Milostenia este o virtute foarte scumpă pentru viața creștină și pentru fiecare dintre noi, fiind considerată fiica cea mai mare a iubirii creștine. Mulți sunt cei ce ne așteaptă mila: persoanele fără adăpost și cei țintuiți la pat, mamele singure și familiile necăjite, copiii orfani și deținuții din penitenciare, aceștia sunt apropiații noștri! Ei sunt […]